Heerlijk Thaise rijstnoedels met tofu, wortelen en champignons. Een makkelijk vegetarisch wokgerecht met heerlijke smaken.
Ingrediënten:
- 150 gr rijstnoedels (2mm)
- 300 gr tofu blokjes (alpro soya)
- 2 wortelen
- 250 gr champignons
- 1 bot lente-uien
Voor de saus:
- 25 gr tomatenpuree
- 0.25 dl rijstazijn
- 15 gr rietsuiker
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 1kl geraspte gember
- 0.5 dl water
- sap van 1 limoen
- peper en zout
Werkwijze:
- Meng alle ingrediënten van de saus en breng dit op smaak met peper en zout
- Snijd de wortelen in fijne reepjes en de champignons in dunne plakjes
- Snijd de lente-uitjes fijn
- Verhit in de wok een scheutje olijfolie en stoof hierin de lente-uitjes, wortelen en champignons
- Kook ondertussen de rijstnoedels gaar in gezouten water
- Voeg de blokjes tofu toe aan de groenten
- Giet de rijstnoedels af en meng deze samen met de saus onder te groenten in de wok
Smakelijk !