Hoofdgerechten

Thaise rijstnoedels met tofu

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk Thaise rijstnoedels met tofu, wortelen en champignons. Een makkelijk vegetarisch wokgerecht met heerlijke smaken.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 150 gr rijstnoedels (2mm)
  • 300 gr tofu blokjes (alpro soya)
  • 2 wortelen
  • 250 gr champignons
  • 1 bot lente-uien

Voor de saus:

  • 25 gr tomatenpuree
  • 0.25 dl rijstazijn
  • 15 gr rietsuiker
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1kl geraspte gember
  • 0.5 dl water
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Meng alle ingrediënten van de saus en breng dit op smaak met peper en zout
  2. Snijd de wortelen in fijne reepjes en de champignons in dunne plakjes
  3. Snijd de lente-uitjes fijn
  4. Verhit in de wok een scheutje olijfolie en stoof hierin de lente-uitjes, wortelen en champignons
  5. Kook ondertussen de rijstnoedels gaar in gezouten water
  6. Voeg de blokjes tofu toe aan de groenten
  7. Giet de rijstnoedels af en meng deze samen met de saus onder te groenten in de wok

Smakelijk !

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *