Een eenvoudig gerecht, maar super lekker. Ik maak dit gerecht altijd met enorm veel groenten. Hier kan je natuurlijk altijd je keuken restjes van groenten in opwerken.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 320 gr varkensreepjes
- 1 gele paprika
- 1/2 rode ui
- 200 gr peultjes
- 250 gr champignons
- 7 kerstomaten in 4 gesneden
- kippenkruiden of wokkruiden
- 1 zakje bruine rijst (Bosto)
- 1 zakje wilde rijst (Bosto)
- boter of olijfolie
Voor de saus:
- 10 el tomatenketchup
- 4 el suiker
- 4 el azijn
- 2 el sojasaus
Werkwijze:
- Meng alle ingrediënten voor de saus en ze deze even apart.
- Snij alle groenten voor de zoet-zure saus.
- Bak de varkensreepjes aan in een klontje boter en kruid deze met de kippen of wokkruiden
- Voeg na enkele minuten alle groenten (buiten de kerstomaten) toe
- Stoof alles gaar.
- Voeg nu de saus toe en breng dit aan de kook.
- Laat die nog enkele minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de rijst gaar in gezouten water. ( Ik maak altijd een mengeling van bruine en wilde rijst)
- Voeg op het laatste moment de kerstomaten toe aan de zoet-zure saus
Smakelijk !!