Een heerlijk makkelijk gerecht met varkenshaasje, witte wijn, room, doperwten en pasta. Snel, makkelijk, gezond en lekker, meer moet dat niet zijn.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje look, uitgeperst
- 350 g varkenshaasje, in reepjes
- 1 glas witte wijn
- 100 ml room (alpro soya)
- 200 gr doperwten (diepvries)
- 200 gr spirelli (soubry volkoren)
- boter
- rozemarijn
- rucola
- Parmezaanse kaas
Werkwijze:
- Breng gezouten water aan de kook voor de pasta
- Smelt een klontje boter in een grote pan
- Stoof hierin de ui en look aan
- Voeg de reepjes varkenshaas toe en kruid dit met peper, zout en rozemarijn
- Bak de varkenshaas goed aan
- Blus de pan met de witte wijn en laat deze voor de helft inkoken
- Voeg nu de room en doperwten toe en breng dit op smaak met peper en zout
- Kook ondertussen de pasta beetgaar
- Giet de pasta af en meng dit onder de varkenshaas
- Serveer met een beetje rucola en Parmezaanse kaas