Restaurant belevingen

Restaurant 6 Zinnen – Hasselt

Print Friendly, PDF & Email

Lunch – 20/12/2013

Nadat Restaurant 6 Zinnen was uitgeroepen tot de één van de vijf veelbelovende restaurants volgens Knack Weekend (2013) en ontdekking van het jaar (2013) volgens Be-Gusto stond dit restaurant hoog op onze to-do lijst.


Hasselt ligt nu niet direct in onze omgeving, maar door een recentelijke vakantie in Malmedy passeerden we er bijna. We maakten dan ook graag een extra tijd vrij om te gaan lunchten bij de 6 Zinnen.

De charme van dit restaurant draait rond het motto 100% ons. Jan en Karoline doen alles zelf. Door deze reden telt het restaurant maar een 20-tal couverts en is de à la carte kaart beperkt tot een 8 tal verschillende gerechten. Het is dan ook interessant om te kiezen voor de maandelijks wisselende 100% Ons menu: 3-gangen aan 35 euro, 4-gangen aan 44 euro, 5-gangen 53 euro of een 3-gangenlunch aan 28 euro. De perfect manier om Jan zijn kookkunsten te ontdekken. Wij genoten hier alvast van een ontzettend lekkere en ontspannende lunch.

Het eerste gevoel dat we kregen bij binnenkomst was “Zen”, ideaal om onze vakantie te starten. We werden vriendelijk ontvangen door gastvrouw Karoline. Tijdens de lunch kwam ook regelmatig chef Jan aan tafel om zijn culinaire creaties voor te stellen. Jan en Karoline zijn twee ontzettend vriendelijke en gepassioneerde mensen die dit restaurant runnen met al hun passie.

Jan volgde eerst een restaurant opleiding aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hierna deed hij vooral ervaring op bij culinaire toppers zoals t Zilte, Luc Bellings en Vous lé Vous. Gastvrouw Karoline volgde een opleiding aan de hotelschool in Herk-de-Stad. Ook zij deed ervaring op in verschillende top zaken zoals Magis en Couvert Couvert.

Het restaurant is een verhaal dat klopt. Het strakke interieur, speelse roze tinten en kunstwerken die het zintuiglijke concept benadrukken. De moderne en zuivere inrichting van het restaurant past bij de moderne en zuivere gerechten van Jan. Zo kookt jan met respect voor natuur, seizoen en het product. Pure smaken en eenvoud staan centraal in zijn keuken.

Onze lunch:

Beginnen deden we met een reeks zin prikkelende hapjes:

  • Kroepoek van zwarte olijf met crème van geitenkaas
  • Toast met couscous van bloemkool en pickels
  • Huisbereide paté van everzwijn met uienconfituur
  • Soep van gepofte aardpeer en witloof
Zeetong op de graat gebakken / kappertjes boter / champignon / knolselder

 

Hierna werd een heerlijk sappig stukje kalkoen gebracht, vergezeld van polenta kroketjes met truffel, structuren van pompoen, witloof, gepofte pastinaak, gebrande ui en dit geheel werd afgewerkt met een beetje jus die Jan apart aan tafel bracht.

Het dessert was op basis van witte chocolade & mandarijn. Zo bestond dit uit een crumble en mousse van witte chocolade, ijs van kaneel en stukjes mandarijn. Een laat maar super lekker Sinterklaas dessert.

 

Ook bij de koffie kwamen er nog enkel heerlijke zoetigheden zoals een praline, crema Catalana en een vers warm wafeltje.
Jan kookt inderdaad volgens het seizoen, zo deed het hoofdgerecht ons denken aan kerstmis en het nagerecht was op basis van sinterklaas smaken. Ook gebruikt Jan veel verse groenten in zijn bereidingen, iets waar we alleen maar erg blij mee kunnen zijn. Deze groenten krijgen een meerwaarde door de bereidingen die ermee gebeuren. Zo kregen we bij de zeetong knolselder blokjes die gegaard werden in een zoutkorst en schijfjes die gepekeld werden. De pastinaak van het hoofdgerecht werd dan weer gepoft. Steeds bereidingen die extra smaak en dimensie geven aan de gerechten.
Het Zintuig voor een culinaire totaalbeleving!
Luikersteenweg 6
3500 Hasselt
info@restaurant6zinnen.be
011/ 334 734
0484 / 980 234

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *