Hoofdgerechten

Gebakken tonijn met rijstnoedels

Print Friendly, PDF & Email

Tonijn, Anders dan de meeste vissen, die wit vlees hebben, heeft tonijn rood/roze vlees. Tonijnsteaks worden het best zo puur mogelijk gehouden en zo kort mogelijk gebakken.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 tonijnsteak + olijfolie

Voor de noedelsalade:

  • 1⁄2 komkommer
  • 4 (jonge) wortels
  • 1⁄2 rode ui
  • 150 g fijne rijstnoedels

De dressing:

  • limoen
  • 1 el bruine suiker
  • 1/2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1⁄4 rode chilipeper, zonder zaadjes
  • verse citroenmelisse of munt (3 blaadjes)

Werkwijze:

  • Kook de rijstnoedels gaar zoals op de verpakking staat,
  • Spoel de noedels meteen onder koud stromend water
  • Schil de komkommer, snij overlangs in 4 en verwijder de zaadjes
  • Snij de komkommer in heel fijne plakjes
  • Schil de wortel en rasp ze bij de komkommer
  • Snipper de rode ui en voeg ook deze bij de komkommer
  • Voeg de koude (uitgelekte) noedels bij de groenten, meng dit goed en zet opzij
  • Voor de dressing snij je de rode peper heel fijn
  • Pers de limoen uit (rol eerst de limoen over het werkvlak, zo krijg je er meer sap uit.
  • Voeg alle andere ingrediënten voor de dressing toe
  • Snij de munt fijn en voeg toe aan de dressing, meng alles goed onder elkaar
  • Je kan de dressing over de rijstnoedels gieten, of apart serveren
  • Laat een grillpan of gewone pan warm worden
  • Smeer de tonijnfilet in met een beetje olijfolie
  • Bak de tonijnsteak 1 minuut langs bijde kanten
  • Als je een grill pan gebruikt kan je de steak na een halve minuut een kwartslag draaien voor een mooi geruit patroon
  • Serveer de tonijnsteak met de rijstnoedels
  • Zet alsook de pepermolen en eventueel grof zeezout op tafel

Variant:

  • Naar eigen smaak kan je nog koriander onder de noedelsalade mengen

Recept met dank aan: Jeroen Meus (Dagelijkse kost)

 

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *