Zoetigheden

Panna cotta met witte chocolade en frambozen

Print Friendly, PDF & Email

Witte chocolade panna cotta met frambozen, zegt dit al niet genoeg!! Dit is een fantastisch nagerecht afgewerkt met gekonfijte schil van limoen en citroen.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 40 gr kristalsuiker
  • 2 blaadje gelatine*
  • 135 gr witte chocolade
  • 125 gr frambozen
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 50gr suiker voor de zestes

Werkwijze:

  • Verwarm de slagroom, de melk en de suiker op een laag vuur.
  • Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes
  • Neem de pan van het vuur als de slagroom begint te koken
  • Roer de witte chocolade erdoor, tot de chocolade gesmolten is
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij het warme mengsel, roer goed tot alles is opgelost
  • Schenk het mengsel uit in 4 potjes
  • Laat ze minstens 4uur in de koelkast staan
  • Schil met een dunschiller de schil van de limoen en citroen
  • Snij dit in heel fijne reepjes
  • Doe de zestes in een steelpannetje met 1 glas water, 50 gr suiker en enkele druppels sap van de limoen of citroen
  • Laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen, zet het vuur af en laat de zestes afkoelen in het kookvocht
  • Voor het serveren doop de bodem van de potjes 2 seconden in heet water
  • Schud even aan het potje om de panna cotta los te maken
  • Keer de potje om op een bord, serveer met frambozen en gekonfijte schil van limoen/citroen

* Ik gebruik altijd de blaadjes gelatine van +- 2 gr (verpakking van 9 blaadjes/17gr)

Recept met dank aan: Gordon Ramsay (100% Ramsay)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *