Zoetigheden

Panna cotta met witte chocolade en frambozen

Witte chocolade panna cotta met frambozen, zegt dit al niet genoeg!! Dit is een fantastisch nagerecht afgewerkt met gekonfijte schil van limoen en citroen.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 40 gr kristalsuiker
  • 2 blaadje gelatine*
  • 135 gr witte chocolade
  • 125 gr frambozen
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 50gr suiker voor de zestes

Werkwijze:

  • Verwarm de slagroom, de melk en de suiker op een laag vuur.
  • Week ondertussen de gelatine in koud water.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes
  • Neem de pan van het vuur als de slagroom begint te koken
  • Roer de witte chocolade erdoor, tot de chocolade gesmolten is
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij het warme mengsel, roer goed tot alles is opgelost
  • Schenk het mengsel uit in 4 potjes
  • Laat ze minstens 4uur in de koelkast staan
  • Schil met een dunschiller de schil van de limoen en citroen
  • Snij dit in heel fijne reepjes
  • Doe de zestes in een steelpannetje met 1 glas water, 50 gr suiker en enkele druppels sap van de limoen of citroen
  • Laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen, zet het vuur af en laat de zestes afkoelen in het kookvocht
  • Voor het serveren doop de bodem van de potjes 2 seconden in heet water
  • Schud even aan het potje om de panna cotta los te maken
  • Keer de potje om op een bord, serveer met frambozen en gekonfijte schil van limoen/citroen

* Ik gebruik altijd de blaadjes gelatine van +- 2 gr (verpakking van 9 blaadjes/17gr)

Recept met dank aan: Gordon Ramsay (100% Ramsay)

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *