Witte chocolade panna cotta met frambozen, zegt dit al niet genoeg!! Dit is een fantastisch nagerecht afgewerkt met gekonfijte schil van limoen en citroen.
Ingrediënten:
- 400 ml slagroom
- 100 ml melk
- 40 gr kristalsuiker
- 2 blaadje gelatine*
- 135 gr witte chocolade
- 125 gr frambozen
- 1 limoen
- 1 citroen
- 50gr suiker voor de zestes
Werkwijze:
- Verwarm de slagroom, de melk en de suiker op een laag vuur.
- Week ondertussen de gelatine in koud water.
- Breek de chocolade in kleine stukjes
- Neem de pan van het vuur als de slagroom begint te koken
- Roer de witte chocolade erdoor, tot de chocolade gesmolten is
- Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij het warme mengsel, roer goed tot alles is opgelost
- Schenk het mengsel uit in 4 potjes
- Laat ze minstens 4uur in de koelkast staan
- Schil met een dunschiller de schil van de limoen en citroen
- Snij dit in heel fijne reepjes
- Doe de zestes in een steelpannetje met 1 glas water, 50 gr suiker en enkele druppels sap van de limoen of citroen
- Laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen, zet het vuur af en laat de zestes afkoelen in het kookvocht
- Voor het serveren doop de bodem van de potjes 2 seconden in heet water
- Schud even aan het potje om de panna cotta los te maken
- Keer de potje om op een bord, serveer met frambozen en gekonfijte schil van limoen/citroen
* Ik gebruik altijd de blaadjes gelatine van +- 2 gr (verpakking van 9 blaadjes/17gr)
Recept met dank aan: Gordon Ramsay (100% Ramsay)