In de oven gebakken havermout
Havermout nam ongeveer een tien jaar geleden zijn intrede in onze eetgewoonte. Dit moet waarschijnlijk samen gevallen zijn met het moment dat ik ging samenwonen met mijn vriendin. Sindsdien eten we regelmatig havermout als ontbijt.
Havermout variatie
Maar variatie is natuurlijk belangrijk. Zo eten we soms havermout met gebakken appeltjes, maar daarnaast ook wel eens havermout wafels, havermout pannenkoeken of gewoon een bord fruit met yoghurt en muesli. De laatste variant die we aan de rijtje toevoegen is deze in de oven gebakken havermout met blauwe bessen en kersen.
Normaal gezien gebruik ik in dit recept altijd blauwe bessen of ander rood fruit uit de diepvries. Maar in het seizoen is het ook heerlijk om bijvoorbeeld kersen te gebruiken. Wel is het dan gemakkelijk om deze eerst te ontpitten.
Nodig voor 2 personen:
- 110 g havermout
- 185 g melk
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- kokosbloemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- kersen of blauwe bessen
Doen:
- Meng de havermout met melk, ei, vanillesuiker en bakpoeder
- Verdeel het beslag in vormpjes
- Ontpit de kersen
- Verdeel de kersen of blauwe bessen bovenop de havermout
- Strooi er een beetje kokosbloemsuiker bovenop
- Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Serveer warm
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.