Entrecote met bearnaiseboter en gegrilde sla
Barbecue, Recepten

Entrecote met bearnaiseboter en gegrilde sla

Entrecote met bearnaise

Wat is er nu lekkerder dan een mooi stukje gebakken entrecote met vers geklopte bearnaise? Helaas is het kloppen van verse bearnaise nogal wat werk. Daarom maakte ik hier een variant op. De foto van deze gegrilde entrecote met bearnaiseboter is misschien wel niet zo mooi, maar ik laat ook niet graag een mooi stuk vlees terug koud worden. 

Entrecote met bearnaiseboter en gegrilde sla

Bearnaiseboter

In plaats van verse bearnaise te kloppen maakte ik een luchtige bearnaise boter. Door de boter eerst luchtig te kloppen en daarna smaakmakers zoals dragon, tijm en zeste van citroen toe te voegen krijg je dezelfde smaken op je bord.

Nodig:

  • 250 g boter (kamertemperatuur)
  • 1 sjalot
  • 10 takjes dragon
  • 1 takje tijm
  • rasp van 1/2 citroen
  • peper en zout

Doen:

  • Snij de sjalot fijn, stoof deze aan in een klein beetje boter (niet laten kleuren)
  • Snij de boter in blokjes, doe deze in een ruime mengkom
  • Klop de boter luchtig met een mixer
  • Snij dragon en tijm fijn, voeg deze toe aan de luchtig geklopte boter
  • Voeg de rasp van citroen en de aangestoofde sjalot toe
  • Breng de boter op smaak met peper en zout
  • Doe de boter in mooie potjes of maak er een rol van met plasticfolie
  • Bewaar deze in de koelkast
  • Haal ze een uurtje voor gebruik uit de koelkast zodat je de boter niet te koud op het vlees moet leggen
  • Grill de entrecote of biefstuk naar eigen voorkeur op de barbecue
  • Serveer deze met plakjes bearnaiseboter

Entrecote met bearnaiseboter en gegrilde sla

Gegrilde sla en tomaten

Gegrilde tomaten komen meestal op tafel als we de BBQ aansteken. Maar gegrilde sla, dat was de eerste keer. Voor de tomaten steek ik altijd een takje tijm en rozemarijn tussen de trostomaten, Ik laat ze kort poffen op de barbecue. De kropsla werd gewassen, in 4 gesneden, ingesmeerd met olijfolie en ook gegrild op de barbecue. Na het grillen werd hier nog een beetje olijfolie over gegoten en afgekruid met peper en zout.

Entrecote met bearnaiseboter en gegrilde sla

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *