Amandel-polenta cake
Polenta kennen we eigenlijk uit de Italiaanse keuken. Het wordt er vaak gegeten als vervanger voor klassieke aardappelpuree. Deze keer gebruiken we polenta in een zoet recept. We bakken een heerlijke amandel-polentacake met bosbessen.
Nodig
- 3 eieren
- 160 g boter op kamertemperatuur
- 115 g polenta + extra op bakvorm te bestuiven
- 165 g amandelpoeder
- 160 g suiker
- 1,5 tl bakpoeder
- Zeste van 1 citroen
- Sap van ½ citroen
- 2 eetlepels bloem
- 150 g bosbessen (vers of diepvries)
Doen
- Klop de boter en suiker luchtig
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe
- Voeg nu de droge ingrediënten toe aan het beslag
- Voeg als laatste zeste en sap van citroen toe
- Meng tot een egaal cakebeslag
- Smeer de springvorm (24cm) in met een beetje boter en bestrooi deze met polenta
- Verdeel het cakebeslag in de vorm
- Strooi er de bosbessen over
- Bak de cake gedurende 50 minuten op 175 graden
- Controleer of de cake goed gebakken is
Recept in foto’s
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Welke maat springvorm heb je gebruikt?
springvorm van 24 cm