Blondie met witte chocolade, rabarber en pijnboompitten
Recepten, Zoetigheden

Blondie met witte chocolade en rabarber

Brownies kennen we allemaal, maar heb je ook al eens van blondies gehoord? Je kan ze een beetje vergelijken met brownies van witte chocolade. Toch gaan we in dit recept nog een stapje verder. Zo maken we een leuke variant met rabarber en pijnboompitten. Een absolute top combinatie als je het mij vraagt.

Blondies met rabarber en pijnboompitten

  • 85 g boter
  • 100 g licht bruine suiker
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 100 g witte chocolade
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 220 g rabarber
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 35 g suiker

Doen

  • Was de rabarber, snij deze in stukjes van 1 cm
  • Doe de rabarber, vanillesuiker en 35 g suiker in een steelpannetje. Laat dit pruttelen tot een mooi compote
  • Smelt de boter en 50 g witte chocolade au bain marie
  • Meng hier de licht bruine suiker en de bloem onder. Roer tot één geheel
  • Voeg het ei en bakpoeder toe. Roer goed onder elkaar
  • Hak de pijnboompitten in stukjes, meng deze onder het beslag
  • Hak de overige chocolade in stukjes. Meng daarvan de helft onder het beslag.
  • Leg bakpapier in een bakvorm van 18 x 20 cm
  • Verdeel hierin het beslag
  • Verdeel de compote van rabarber er over
  • Strooi hier de overige stukjes witte chocolade over
  • Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Haal de blondie uit de oven. Laat even afkoelen.
  • Snij de blondie in vierkantjes
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.