Negroni
De iconische Negroni bestaat 100 jaar en bewijst als geen ander dat elke Campari-cocktail een verhaal vertelt. Deze drank op basis van Campari, rode vermout en gin werd voor het eerst geserveerd in 1919, in Firenze, in Caffe Casoni aan Via de Tornabuoni.
Negroni staat op de officiële cocktaillijst van de International Bartenders Association. Overal ter wereld worden IBA-cocktails bereid volgens het originele recept. Intussen is Negroni, voor het 5de jaar op rij, opnieuw verkozen tot de tweede populairste cocktail ter wereld volgens Drinks International. De meest populaire uitvoering van Negroni blijft trouwens ook de meest eenvoudige: 3 cl Campari, 3 cl rode vermout en 3 cl gin, rechtstreeks in een tumbler gevuld met ijs en afgewerkt met een schijfje sinaasappel.
Negroni twists
Ikzelf ben een enorme liefhebber van Negroni. Liefst in zijn originele vorm, maar soms is het wel leuk om hiermee te experimenteren. Zo staan er al verschillende Negroni twists op de blog. Ook voor deze Negroni week gaan we opnieuw aan de slag met deze cocktail. De algemene serveerwijze blijft hetzelfde.
Piscogroni
- 30 ml Campari
- 30 ml Vermouth
- 30 ml gin
- ijsblokjes
- Physalis
Bourbon – groni
- 30 ml Woodford Reserve Bourbon
- 30 ml Campari
- 30 ml Vermouth
- ijsblokjes
- kaneelstok
French Negroni
- 30 ml Calvados
- 30 ml Campari
- 30 ml rode vermouth
- ijsblokjes
- zeste van citroen
Negroni IPA
- 2.5 cl gin
- 2.5 cl rode vermout
- 2.5 cl Campari
- 5 cl IPA bier
- 1 sinaasappelpartje
- ijsblokjes
- Doe ijsblokjes in een glas
- Giet gin, vermouth en campari in het glas
- Roer goed
- Voeg het IPA bier toe
- Werk af met een schijfje sinaasappel
Negroni Week: 24 tot 30 juni
De jaarlijkse Negroni Week vind voor het zevende jaar op rij plaats, van 24 tot 30 juni 2019. Tijdens deze week steunen tal van bars en restaurants over de hele wereld een goed doel, door een euro per verkochte Negroni te doneren. Via de slimme kaartapp Mapster kan je gemakkelijk bars en restaurants in hun buurt vinden waar ze de Negroni in al zijn varianten serveren.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.