Ovenschotel met couscous, gehaktballetjes en pompoen
Hoofdgerechten, Recepten

Ovenschotel met couscous, gehaktballetjes en pompoen

Deze ovenschotel met kruidige couscous, pompoen en gehaktballetjes is een heerlijk verwarmend gerecht, ideaal voor de koudere maanden. De zoete pompoen combineert perfect met de kruidige couscous en sappige gehaktballetjes, terwijl de verfrissende yoghurt-munt dressing zorgt voor een frisse toets die het geheel in balans brengt. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en perfect voor een smaakvolle, gezonde maaltijd.

Recept voor 2 personen

  • 200 g couscous
  • 1 sjalot
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 eigeel
  • paneermeel
  • 1/2 butternut pompoen
  • olijfolie
  • 250 ml yoghurt
  • 1 citroen
  • 5 takjes verse munt
  • Ras el hanout
  • 1 kl mosterd

Doen

  • Doe de couscous (200g) in een schaal. Schenk er dezelfde (200g) hoeveelheid kokend water bij. Laat enkele minuten rusten. Roer de couscous los met een vork
  • Snipper de sjalot fijn. Voeg deze toe aan de couscous
  • Breng de couscous op smaak met olijfolie, peper, zout en Ras el hanout
  • Verdeel de couscous onder in een ovenschotel
  • Schil de pompoen, snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm
  • Hussel een beetje olijfolie onder de blokjes pompoen, kruid deze met peper en zout
  • Verdeel de blokjes pompoen over de couscous
  • Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met mosterd, paneermeel en de eidooier
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Rol hiervan gehaktballetjes
  • Leg de balletjes tussen de pompoenblokjes in de ovenschotel
  • Bak dit gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Controleer of de blokjes pompoen gaar zijn. Bak indien nodig iets langer
  • Snipper de munt fijn
  • Meng fijngesneden munt, olijfolie, zeste en sap van citroen onder de yoghurt
  • Breng de yoghurtdressing op smaak met peper en zout
  • Lepel de dressing over de ovenschotel
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *