Een heerlijke stoverij van everzwijn waarbij de typische wild-smaak helemaal tot zijn recht komt, maar ook niet overheerst.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1 kg stoofvlees van everzwijn
- 400 ml wildfond (lacroix)
- 200 ml rode wijn
- 100 gr bereide veenbessen
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 gr boschampignons*
- 10 gr pure chocolade
- 1/2 el graanmosterd
- 1/2 el mosterd
- boter
- peper & zout
Werkwijze:
- Verhit in een ruime pot een klontje boter
- Kruid het stoofvlees met peper en zout
- Bak hierin het stoofvlees aan, tot het mooi bruin is, dit hoeft nog niet gaar te zijn
- Haal het vlees terug uit de pan
- Smelt terug een klontje boter in de pot en stoof hierin de ui en knoflook aan
- Voeg de rode wijn toe en laat deze voor de helft inkoken
- Voeg het aangebakken vlees terug toe samen met de wildfond en de 2 soorten mosterd
- Plaats een deksel op de pot en laat dit 90 minuten zachtjes sudderen
- Snij de grote boschampignons klein en bak deze aan in een klontje boter
- Voeg nu de gebakken boschampignons, chocolade en veenbessen toe
- Laat dit nog 15 minuten zachtjes verder sudderen
- Indien nodig kan je de saus nog een beetje dikker maken
- Smakelijk !!
*boschampignons: Ik gebruik hiervoor: Cantharellen, shiitake, oesterzwammen, pfifferlingen en girolles