Hoofdgerechten

Stoverij van everzwijn

Een heerlijke stoverij van everzwijn waarbij de typische wild-smaak helemaal tot zijn recht komt, maar ook niet overheerst.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 kg stoofvlees van everzwijn
  • 400 ml wildfond (lacroix)
  • 200 ml rode wijn
  • 100 gr bereide veenbessen
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 400 gr boschampignons*
  • 10 gr pure chocolade
  • 1/2 el graanmosterd
  • 1/2 el mosterd
  • boter
  • peper & zout

 

Werkwijze:

  1. Verhit in een ruime pot een klontje boter
  2. Kruid het stoofvlees met peper en zout
  3. Bak hierin het stoofvlees aan, tot het mooi bruin is, dit hoeft nog niet gaar te zijn
  4. Haal het vlees terug uit de pan
  5. Smelt terug een klontje boter in de pot en stoof hierin de ui en knoflook aan
  6. Voeg de rode wijn toe en laat deze voor de helft inkoken
  7. Voeg het aangebakken vlees terug toe samen met de wildfond en de 2 soorten mosterd
  8. Plaats een deksel op de pot en laat dit 90 minuten zachtjes sudderen
  9. Snij de grote boschampignons klein en bak deze aan in een klontje boter
  10. Voeg nu de gebakken boschampignons, chocolade en veenbessen toe
  11. Laat dit nog 15 minuten zachtjes verder sudderen
  12. Indien nodig kan je de saus nog een beetje dikker maken
  13. Smakelijk !!

 

*boschampignons: Ik gebruik hiervoor: Cantharellen, shiitake, oesterzwammen, pfifferlingen en girolles

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *