Een verrassende soep met het typisch Belgische witloof gecombineerd met de Oosterse zoete aardappel en kokosmelk
Recept voor 1l soep
Ingrediënten:
- 5 stonken witloof (750 gr)
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 180 gr zoete aardappel
- 700 ml groentenbouillon
- 250 ml kokosmelk
- boter
- peper & zout
Werkwijze:
- Verwijder het bittere uiteinde van het witloof en snij het grof
- Smelt een klontje boter in een ruime kookpot en stoof hierin de ui aan
- Schil de zoete aardappel, snij in grove stukken en voeg deze toe aan de ui
- Laat dit even zachtjes stoven
- Voeg nu het witloof toe
- Laat dit nog 5 minuten stoven en voeg dan de groentenbouillon toe
- Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen
- Mix de soep zeer fijn en voeg de kokosmelk toe
- Breng de soep indien nodig nog verder op smaak met peper en zout
Recept met dan aan: Njam magazine
Bord: Pillivuyt
Heb deze soep vanavond geprobeerd en het is een succes
Frans