Hoofdgerechten, Recepten

Kalfsstoverij met paddestoelen

Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke stoverij van kalfsvlees met shiitake en oesterzwammen is een ware traktatie. Het malse vlees en de rijke, aardse smaken van de paddenstoelen zorgen voor een verrukkelijk comfort food gerecht dat perfect is voor de koude dagen. Eenvoudig te bereiden, maar vol van smaak – een ideaal diner om van te genieten met vrienden en familie.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 800 gr kalfsstoofvlees
  • 2 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 400 ml kalfsfond, lacroix
  • 500 gr gemengde champignons ( shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons)
  • 200 ml room
  • 1 el mosterd
  • 25 ml cognac
  • tijm/laurier
  • boter
  • maizena

Werkwijze:

  • Smelt een klontje boter in een ruime stoofpan
  • Bak hierin het vlees aan tot het mooi bruin begint te kleuren, kruid dit met peper en zout
  • Haal het vlees terug uit de pan
  • Smelt terug een kontje boter en stoof hierin de ui en knoflook aan
  • Voeg de cognac toe en laat even de alcohol verdampen
  • Voeg het aangebakken vlees en het braadvocht terug toe
  • Voeg ook de kalfsfond, tijm en laurier toe
  • Breng dit aan de kook, laat 1 uur zachtjes sudderen
  • Snij de champigons in stukjes
  • Bak deze aan in een klontje boter en kruid met peper en zout
  • Voeg nu de gebakken champignons, room en mosterd toe aan de stoofpot
  • Laat dit nog een half uurtje verder sudderen tot het vlees helemaal gaar is
  • Als het nodig is kan je de saus nog bij binden met maizena
  • Serveer met kroketten en bv. gekarameliseerde raapjes

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. ik ga eens wat lekkers maken voor ons, bedankt voor het recept he

  2. Hallo Kris, enkele jaren geleden je kalfsstoofvlees al eens gemaakt en het was heel lekker.
    Heb je recept altijd bijgehouden en ben het nu terug aan het maken. Ik wens je nog veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *