Bavette - Risotto met pesto spinazie
Hoofdgerechten, Recepten

Bavette – Risotto met pesto van spinazie

Print Friendly, PDF & Email

Al jaren is bavette één van onze favoriete stukken rundsvlees. Maar waarom er nog geen één recept mee op de blog staat? Dat antwoord moet ik jullie schuldig blijven. Hoog tijd dus om met dit prachtig stuk vlees aan de slag te gaan. We kozen hier voor bavette van het Spaanse Angus rund via The Meatlovers. Een prachtig stuk vlees van runderen die minimaal 300 dagen met graan gevoerd zijn en leven op de Spaanse vlaktes. 

Nodig voor 2 personen

  • 250 g risottorijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 250 g champignons
  • 1/2 glas witte wijn
  • bavette – The Meatlovers

Pesto van spinazie

  • 100 g verse spinazie
  • 10 g basilicum
  • 70 g olijfolie
  • 25 g pijnboompitten
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Doen

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een foodprocessor
  • Puree de pesto, breng op smaak met peper en zout
  • Zet deze even aan de kant
  • Snipper de sjalot fijn voor de risotto
  • Fruit de sjalot op matig vuur in wat olijfolie glazig.
  • Schep de risottorijst erbij, spatel hem erdoor en laat even fruiten
  • Voeg de wijn toe, laat deze voor de helft inkoken
  • Voeg de bouillon toe. Breng de risotto al roerend aan de kook.
  • Zet meteen het deksel op de pan en laat de risotto op heel laag vuur sudderen tot het kookvocht verdampt is. (Lijkt je risotto te droog, voeg dan een bodempje bouillon toe)
  • Zet het vuur uit. Meng 3 el pesto onder de risotto

Bavette

  • Haal het vlees een half uurtje voor gebruik uit de koelkast
  • Kruid het vlees met peper en zout
  • Smelt een klontje boter in een pan
  • Bak hier het vlees langs beide kanten mooi bruin
  • Gaar het vlees gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal het vlees uit de oven, dek dit af met aluminiumfolie
  • Laat het vlees 5 minuten rusten
  • Bak ondertussen de champignons aan in de pan de de bavette
  • Snijd de bavette in dunne plakjes
    (Tegendraads snijden is aanbevolen om de malsheid te garanderen)
  • Serveer de risotto met plakjes bavette en gebakken champignons
  • Werk af met een beetje grof zeezout
  • Smakelijk!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *