Een heerlijke ovenschotel met scampi, groene asperges, courgette en een originele gratin van gnocchi
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 22 scampi, gepeld en zonder darmkanaal
- 125 g mascarpone
- 30 g melk
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g gnocchi (di patate)
- 200 g mini groene asperges
- 1 courgette
- peper, zout & nootmuskaat
- boter
Werkwijze:
- Warm de oven op tot 180 graden
- Schil het onderste stukje van de asperges en snij deze in stukjes van 2 cm
- Snij de courgette in blokjes
- Verwarm de mascarpone met de melk, kruid dit met peper, zout, nootmuskaat en voeg 1 el Parmezaanse kaas toe
- Kook de gnocchi zoals op de verpakking staat en meng daarna het mascarpone mengsel er onder.
- Smelt een klontje boter en bak hierin de scampi aan, voeg de blokjes courgette en stukjes asperge toe
- Kruid dit met peper en zout
- Bak de scampi en groenten beetgaar
- Doe de scampi en groenten onder in een ovenschotel
- Verdeel hierover de gnocchi
- Strooi er nog een beetje Parmezaanse kaas over en plaats dit 10 minuten in de oven
- Zet op het einde even de grill op voor een mooi bruin korstje
Lijkt me lekker! Hier geen mini maar gewone grote groene asperges in huis. Moet ik die voorgaren? Of kan ik ze in reepjes snijden?
Best even half voorgaren.
Succes !!
Mmmmm, zal zeker lekker zijn ! Staat nu op mijn koken-to-do lijstje 🙂
Je tip opgevolgd en gekozen voor voorgaren. Dat is prima uitgepakt. Heerlijk met een goed glas witte wijn erbij!
gnocchi di patate of zijn dit pasta gnocchi ik kan er niet goed uit.
Ik heb dit al enkele keertjes klaargemaakt, niet met gnocchi maar met penne en zelfs al enkel met groenten en scampi. Ik heb ook al sluimererwten gebruikt i.pl.v. asperges. Smaakt altijd even lekker. Vandaag ga ik het proberen met broccoli en rode paprika.