Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen
Hoofdgerechten, Recepten

Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen

Print Friendly, PDF & Email

Cassoulet is traditionele stoofpotje uit de Franse Pyreneeën op basis van eendenbout, worst en witte bonen. Wij maken hier een snelle en makkelijk versie met kippenboutjes, worst en witte bonen. Bijna even lekker als de klassieke versie. 

Nodig voor 4 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 8 kippenbouten
  • 2 boerenworst
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortel
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 1 blik (720 ml) bonen in tomatensaus
  • takje tijm, rozemarijn, blaadje laurier
  • brood

Doen:

  • Snij de boerenworst in 2
  • Plet de look, snij de ui fijn, snij de wortel in blokjes
  • Warm een klontje boter en scheutje olijfolie op in een ruime stoofpan
  • Bak hierin de kippenbouten en boerenworst mooi bruin
  • Haal deze terug uit de stoofpan
  • Stoof in diezelfde stoofpan de ui, look en wortel aan
  • Voeg spekblokjes toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg tomatenpuree toe, stoof deze kort mee aan
  • Leg de kippenbouten en boerenworst terug bij in de stoofpan
  • Voeg 300 ml water en het bouillonblokje toe, breng het geheel aan de kook
  • Laat 40 minuten zachtjes pruttelen
  • Voeg de bokaal witte bonen in tomatensaus toe
  • Laat nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen
  • Serveer naar eigen smaak met een lekker stuk brood

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *