Gemarineerde zalm met rode biet
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's, Voorgerechten

Gemarineerde zalm met rode biet

Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm is eigenlijk een variant op de Scandinavische gravad lax. Voor de marinade kan je hier naar eigen smaak variëren. Gebruik hiervoor kruiden die je zelf het lekkerst vind, vers of gedroogd.

Je kan deze gemarineerde zalm dresseren per persoon op bord. Maar eveneens kan je dit gerecht klaarmaken op één groot bord dat je midden op tafel zet. Serveer dit al voorgerecht of tijdens een verrassende brunch. Je zal er iedereen mee verbazen. Jezelf inclusief, want dit recept is heel gemakkelijk.

Nodig voor 4 personen:

  • 320 g verse zalm
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 1 el sushiazijn
  • verse rucola
  • Natura – Vinaigrette de Bruxelles
  • gepofte quinoa

Marinade

  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1/2 kl suiker
  • 1/2 kl mosterd
  • zeste/rasp van 1 sinaasappel
  • verse kruiden zoals dille, tijm, peterselie, bieslook, …..
  • (een beetje kookvocht van de gekookte rode bieten)

Doen:

  • Snij de kruiden voor de marinade fijn
  • Meng de fijngesneden kruiden met olijfolie, citroensap, suiker, mosterd en rasp van sinaasappel
  • Naar eigen smaak kan je hier een beetje vocht van de rode bieten aan toevoegen.
  • Laat de zalm hierin gedurende 5 uur tot 1 nacht marineren
  • Snij de rode bieten in fijne blokjes
  • Voeg 1 el sushiazijn toe aan de blokjes rode biet
  • Wrijf de marinade van de zalm
  • Snij de zalm in fijne plakjes, schik deze op de borden
  • Verdeel een beetje rode biet op de borden
  • Besprenkel deze met de Natura, Vinaigrette de Bruxelles
  • Werk de borden af met rucola en gepofte quinoa
  • Kruid eventueel nog af met grof zeezout en peper van de molen

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Kriskookt.be kreeg een pakket met enkele producten van Natura. We bekijken dit objectief en geven eerlijk onze mening. Verder kregen we geen vergoeding voor het plaatsen van dit recept. We gebruiken enkele en alleen deze producten omdat we ze zelf enorm lekker vinden.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *