Wereld Veggie Dag, Vervang vandaag uw stukje vlees door een vegetarisch alternatief. Een heerlijk vegetarische burger die bestaat uit quinoa, champignons, havermout, cheddar en noten. Echt super lekker.
Recept voor 4 personen
De burgers
- 80 g quinoa
- 3 kleine uien, fijngesneden
- 200 g champignons, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 80 g geraspte cheddar
- 50 g pecannoten, fijngehakt & geroosterd
- 30 g havermout
- 1 tl mosterdzaad en korianderzaad, fijngestampt in de vijzel
- 1 el sojasaus
- 1 ei
- kruiden naar eigen smaak: bv oregano, tijm, …
- 4 bruine broodjes
Werkwijze:
- Gaar de quinoa zoals op de verpakking staat
- Stoof de ui, champignons en look aan met een klontje boter
- Meng het champignon mengsel onder de quinoa
- Voeg de noten, havermout, cheddar, zaden en kruiden toe
- Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout
- Voeg als laatste de sojasaus en het ei toe
- Maak 4 burgers
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg de burger erop
- Bak de burgers ongeveer 30 minuten in een oven van 180 graden (draai de burgers halverwegen om)
Recept uit het boek: Quinoa revolutie
Serveer de burgers tussen een broodje met barbecuesaus en eventueel groentenfrietjes:
Groentenfrietjes:
- 1 pastinaak
- 2 zoete aardappel
- 2 wortel
- 2 el olie
- 25 gr amandelpoeder
Werkwijze:
- Schil de wortels, zoete aardappel en pastinaak
- Snij deze in reepjes van 0.5 cm dikte
- Doe deze in een ruime mengkom en giet er de olie over
- Meng dit goed, strooi er nu het amandelpoeder over met een beetje peper en zout
- Warm de oven op tot 200 graden
- Leg de groenten verspreid op een ovenplaat met bakpapier
- Bak de groenten 30 minuten in de oven, schep ze halverwege om