Hoofdgerechten

Quinoaburger #wereldveggiedag

Wereld Veggie Dag, Vervang vandaag uw stukje vlees door een vegetarisch alternatief. Een heerlijk vegetarische burger die bestaat uit quinoa, champignons, havermout, cheddar en noten. Echt super lekker.

DSCN1131ok

Recept voor 4 personen

De burgers

  • 80 g quinoa
  • 3 kleine uien, fijngesneden
  • 200 g champignons, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 80 g geraspte cheddar
  • 50 g pecannoten, fijngehakt & geroosterd
  • 30 g havermout
  • 1 tl mosterdzaad en korianderzaad, fijngestampt in de vijzel
  • 1 el sojasaus
  • 1 ei
  • kruiden naar eigen smaak: bv oregano, tijm, …
  • 4 bruine broodjes

Werkwijze:

  1. Gaar de quinoa zoals op de verpakking staat
  2. Stoof de ui, champignons en look aan met een klontje boter
  3. Meng het champignon mengsel onder de quinoa
  4. Voeg de noten, havermout, cheddar, zaden en kruiden toe
  5. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout
  6. Voeg als laatste de sojasaus en het ei toe
  7. Maak 4 burgers
  8. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg de burger erop
  9. Bak de burgers ongeveer 30 minuten in een oven van 180 graden (draai de burgers halverwegen om)

Recept uit het boek: Quinoa revolutie

Serveer de burgers tussen een broodje met barbecuesaus en eventueel groentenfrietjes:

Groentenfrietjes:

  • 1 pastinaak
  • 2 zoete aardappel
  • 2 wortel
  • 2 el olie
  • 25 gr amandelpoeder

Werkwijze:

  1. Schil de wortels, zoete aardappel en pastinaak
  2. Snij deze in reepjes van 0.5 cm dikte
  3. Doe deze in een ruime mengkom en giet er de olie over
  4. Meng dit goed, strooi er nu het amandelpoeder over met een beetje peper en zout
  5. Warm de oven op tot 200 graden
  6. Leg de groenten verspreid op een ovenplaat met bakpapier
  7. Bak de groenten 30 minuten in de oven, schep ze halverwege om
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *