Hoofdgerechten

Met pistache gevulde kip, hasselback aardappelen, peultjes en shiitake

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt misschien allemaal veel werk, maar dat valt echt mee. Je kan hierbij erg veel werk als voorbereiding doen. De kip blijft heerlijk sappig door het gebruik van champignons in de vulling. Ook wordt dit gerecht niet te zwaar, doordat we helemaal geen room gebruiken maar een heerlijke jus van geroosterde kip.

gevulde kip

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

Gevulde kip:

  • 1 scharrelkip
  • 1 kleine ui
  • 4 champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el pistache noten
  • 2 el room
  • kruiden: bieslook, tijm, peper & zout

Jus van geroosterde kip:

  • het karkas van de kip
  • 1 ui
  • olijfolie
  • klontje boter

Aardappelen:

  • ongeschilde krieltjes
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Groenten:

  • 200 g peultjes
  • 4 lente uitjes
  • 250 g shiitake

Werkwijze:

Gevulde kipfilet:

  1. Snij de filets van het karkas. (De billen en vleugeltjes heb je niet nodig in dit recept. Deze kan je makkelijk invriezen en gebruiken voor bv. dit recept)
  2. Snij de kipfilet helemaal open
  3. Snij de randjes eraf, deze gebruik je om de vulling te maken
  4. Leg de kipfilet tussen 2 vellen plasticfolie en sla de kipfilet plat met een deegrol
  5. Maak nu de vulling
  6. Hak de pistache noten fijn en rooster deze even in een pan zonder vetstof
  7. Snij de ui, champignons en look fijn, stoof deze aan met een klontje boter en kruid met peper en zout
  8. Maal de randjes van de kip fijn met 2 el room
  9. Meng hier het gebakken champignon mengsel en de pistache noten onder
  10. Voeg kruiden toe naar eigen smaak (bieslook, tijm, peper & zout)
  11. Leg de platgeslagen kipfilet op een vel plastic folie, verdeel de vulling in het midden
  12. Rol de kip op en pak deze goed in in plastic folie zodat er geen water in kan
  13. Kook de rolletjes kipfilets ongeveer 12 minuten
  14. Zet even apart

Jus van geroosterde kip

  1. Leg het karkas van de kip samen met de ui in een ovenschaal, besprekel deze met olijfolie en kruid met peper en zout
  2. Rooster het karkas in een oven van 180 graden tot dit een mooie bruine kleur heeft
  3. Haal het karkas uit de oven, hak het in verschillende kleinere stukken
  4. Doe de stukken karkas met de ui in een kookpot en zet dit net onder water, breng aan de kook
  5. Laat dit een 20 minuten zachtjes pruttelen
  6. Zeef de bouillon en laat deze inkoken
  7. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf
  8. Laat de bouillon terug inkoken tot je enkele eetlepels over houdt
  9. Breng deze zo nodig nog op smaak met peper en zout

Aardappelen:

  1. Snij het teentje knoflook in plakjes en laat dit een uurtje marineren in olijfolie
  2. Was de aardappelen goed
  3. Leg de aardappelen in een houten lepel
  4. Maak insnijdingen in de aardappel, maar snij de aardappel niet helemaal door
  5. Wrijf de aardappelen in met de look-olijfolie
  6. Kruid met peper en zout
  7. Bak de aardappelen ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden

hasselback 2

Groenten:

  1. Snij het bovenste en onderste van de lente uitjes
  2. Snij de shiitake doormidden

Afwerking:

  1. Stoof de peultjes, shiitake en lente uitjes aan in een klontje boter, kruid met peper en zout
  2. Bak de gevulde kippen rolletjes aan en kruid met kippenkruiden
  3. Snij de kip in plakjes
  4. Werk de jus af met een klontje boter
  5. Dresseer de borden en werk af met enkele lepeltjes jus

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *