Calvados cocktails - Calvados Sour & Negroni
Dranken & Cocktails, Recepten

Calvados cocktails – Calvados Sour & Negroni

Print Friendly, PDF & Email

Calvados cocktails

De zomerse temperaturen houden nog even aan. We plannen dan ook maar al te graag overheerlijke lunches of gezellige barbecuefeestjes op het terras met vrienden. Ook nu gaan we weer op zoek naar de ideale zomercocktail: klaar in één, twee, drie maar met net dat tikkeltje meer. Dat is waar Calvados tonic (of Ginger Ale) voor staat: een verrassend lekkere zomercocktail met heerlijke aroma’s! Maar in deze blogpost gaan we nog een stapje verder en maken we verschillende calvados cocktails die eigenlijk ook niet zo moeilijk zijn.

Calvados tonic

De tijd dat Calvados enkel als digestief werd geserveerd, is al lang vervlogen tijd! Deze bekende Normandische eaux-de-vie met zijn overheerlijke en intense appelaroma’s wordt nu ook in originele cocktails verwerkt of on the rocks geserveerd. Zo ging ik een tijdje geleden calvados cocktails serveren tijdens ‘Vrienden van de Smaak’ in Kortrijk. Een Ladies en gentelman serve. In deze blogpost vind je hiervan de recepten. Hieronder vind je nog drie overheerlijke calvados cocktail recepten:

Calvados Sour:

  • 60 ml Calvados
  • 40 ml vers citroensap
  • 30 ml suikersiroop
  • ijsblokjes
  • (1 eiwit)
  1. Meng het suikerwater met de rest van de ingrediënten in het mixglas van de shaker
  2. Vul aan met 5 ijsblokjes, sluit af en shake krachtig
  3. Naar eigen smaak kan je 1 eiwit toevoegen in de shaker
  4. Vul het tumbler glas met ijsblokjes en strain de cocktail erin
  5. Werk af met een zeste van citroen

French Negroni

Na de Belgische en Portugese variant gaan we de Franse toer op. Hier vervangen we de campari door calvados.

  • 30 ml Calvados
  • 30 ml gin
  • 30 ml rode vermouth
  • ijsblokjes
  1. Vul een tumbler glas met ijsbokjes
  2. Voeg alle ingrediënten toe
  3. Roer 30 seconden met een cocktail lepel
  4. Werk af met een zeste van citroen

French Negroni sour:

Deze cocktail baseren we op de cocktails hier boven. Zo maken we van de French Negroni een geshakete versie. Dit recept is wel voor 2 cocktails.

  • 50 ml Calvados
  • 50 ml gin
  • 50 ml rode vermouth
  • 1 eiwit
  • 30 ml suikersiroop
  • 50 ml vers citroensap
  1. Doe alle ingrediënten in een cocktail shaker
  2. Voeg enkele ijsblokjes toe
  3. Shake krachtig
  4. Strain de cocktail in 2 cocktailglazen

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *