Knolselderij & Royal Belgian Caviar
Dit is het tweede recept op korte tijd met kaviaar op de blog. De reden daarvan is dat na de opening van een potje kaviaar deze eigenlijk maar 1 dag goed blijft. Om hiervan optimaal gebruik te maken creëerden we naast de krokante bladerdeegwafeltjes met kaviaar ook een recept rond knolselderij. Tartaar van gepofte knolselderij, chips van knolselder, postelein, hazelnoot en een dressing van zure room met Royal Belgian Caviar.
We gingen terug aan de slag met Royal Belgian Caviar platinum. Deze kaviaar is afkomstig van een kruising tussen de Russische en Siberische steur. Dit zorgt voor stevige eitjes met ziltige, romige smaak en een subtiele nootachtige toets. Ideaal om te combineren met knolselder dus.
Nodig voor 4 personen
- 1 knolselder
- Royal Belgian Caviar
- olijfolie
- tijm
- hazelnoten
- postelein
Dressing
- 2 el zure room
- Royal Belgian Caviar
- notenolie
- sushiazijn
Doen
- Schil de knolselder
- Snij er een plak van ongeveer 2 cm af, hou deze apart voor de chips
- Wrijf de rest van de knolselder in met olijfolie, kruid met peper en zout
- Leg enkele takjes tijm op de knolselder, pak deze stevig in met zilverfolie
- Leg de knolselder in een ovenschotel en bak deze 2 uur in een oven van 200 graden.
(gebruik zeker de ovenschotel, het braadvocht heb je nodig voor de dressing) - Laat de knolselder volledig afkoelen
- Maak met een dunschiller fijne plakjes van het stuk rauwe knolselder
- Frituur deze tot krokante chips van knolselder
- Strooi een beetje fijn zout over de chips van knolselder
- Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof
- Snij de afgekoelde knolselder in fijne blokjes
Dressing
- Meng 2 el zure room met 2 el braadvocht van de knolselder
- Breng de dressing op smaak met peper, zout, sushiazijn en notenolie
Gebruik niet teveel zout, de kaviaar zorgt hier voor extra zout
Afwerking
- Meng een beetje dressing onder de tartaar van knolselderij
- Breng de tartaar verder op smaak met peper en zout
- Schik de tartaar van knolselder op bord
- Leg er enkele chips van knolselder op
- Leg daarop een mooie lepel kaviaar, enkele blaadjes postelein en grof gehakte hazelnoten
- Meng een lepel kaviaar onder de rest van de dressing
- Lepel de dressing over het bord
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.