Ossobuco van hert met aardappelen uit de oven
Hoofdgerechten, Recepten

Ossobuco van hert met aardappelen uit de oven

Ossobuco van hert

Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van ossobuco van hert. Maar toen ik aan het begin van het wildseizoen een bestelling mocht doen bij Gustor, viel mijn oog er onmiddellijk op. Enkele dagen later werd dit prachtig stuk vlees thuis geleverd. Nog eens een dag later stond er een heerlijke wildstoofpot op tafel. We serveerden hierbij kruidige krielaardappelen en spruitjes uit de oven. 

Is de Ossobuco van hert niet verkrijgbaar? Dit recept kan je ook perfect maken met stoofvlees van hert/wild

Nodig voor 4 personen

  • 1 kg ossobuco van hert
  • 2 sjalot
  • 300 ml wildfond
  • 3 el rode bessen confituur
  • 100 ml rode wijn
  • 1 takje tijm / blad laurier
  • 1 teentje knoflook
  • 3 jeneverbessen
  • 1 wortel
  • 1 steel selder
  • bloem
  • boter
  • maizena

Doen

  • Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout
  • Wentel de ossobuco van hert door de bloem.
  • Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een ruime stoofpot
  • Bak de schenkels aan beide zijden goudbruin. Het vlees hoeft binnenin nog niet gaar te zijn
  • Neem het vlees uit de pan. Zet het bord met vlees even aan de kant
  • Snij de sjalot, selder en wortel in grove stukken, plet de look
  • Stoof deze groenten aan in dezelfde stoofpot
  • Voeg rode wijn toe, laat deze voor de helft inkoken
  • Voeg de fond, look, jeneverbessen, confituur, tijm en laurier toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Voeg het vlees terug toe aan de stoofpot
  • Laat alles 2 uur zachtjes pruttelen onder deksel
  • Haal nadien het vlees uit de saus, controleer of het goed gaar is
  • Zeef de saus, ontvet indien nodig
  • Bind de saus indien nodig met een beetje maizena
  • Breng de saus op smaak met peper en zout
  • Voeg het vlees terug toe aan de saus
  • De ossobuco van hert is klaar

Spruitjes

  • 1 kg verse spruiten
  • Parmezaanse kaas
  • 1 tl chili vlokken
  • rasp/zeste van citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Warm de oven voor op 200 graden
  • Kuis de spruiten, snij deze doormidden
  • Voeg 1 el olijfolie, chili vlokken en rasp van citroen toe
  • Kruid met peper en zout
  • Meng alles goed onder elkaar
  • Verdeel de spruiten op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bak de spruiten gedurende 10 minuten in de oven
  • Haal de spruiten uit de oven
  • Rasp en de Parmezaanse kaas bovenop
  • Plaats de spruiten terug gedurende 15 minuten in de oven van 200 graden
  • Nu zijn ze klaar om te serveren

Kruidige aardappelen uit de oven

  • 1 kg krieltjes
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl tijm
  • 1 kl rozemarijn
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook

Doen:

  • Rasp of pers de look
  • Maak een mengeling van look, olijfolie, tijm en rozemarijn
  • Was de krieltjes
  • Kook de krieltjes gaar in gezouten water
  • Giet de aardappelen af, laat ze even afkoelen
  • Leg de krieltjes op een bakplaat met bakpapier
  • Druk de aardappelen half plat met een vork
  • Wrijf de krieltjes in met de olijfolie mengeling
  • Kruid met peper en zout
  • Bak de aardappelen 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *