Hoofdgerechten, Recepten

Gebraden kippenbillen met groenterijst

Print Friendly, PDF & Email

Met gember, citroengras en ketchap gemarineerde kippenbouten. Heerlijk sappig gebakken in de oven, geserveerd met groenterijst.

Kippenbillen

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 6 kippenboutjes
  • 200 g rijst (Basmati of Thaï – Bosto)
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel

Marinade:

  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el ketchap
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • enkele druppels tabasco

Werkwijze:

  1. Maak de marinade door al deze ingrediënten te mengen, snij de gember fijn en breek het citroengras in stukken
  2. Verdeel deze over de kippenboutjes en laat deze minstens 1 uur marineren
  3. Snij ondertussen alle groenten fijn
  4. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en verdeel de rest van de marinade erover
  5. Bak de kippenboutjes 45 minuten op 170 graden, draai de kippenbouten regelmatig om
  6. Stoof de groenten aan en kruid deze met peper en zout
  7. Kook de rijst gaar en meng de groenten eronder, breng op smaak met peper en zout
  8. Serveer de groenterijst met de gebakken kippenbillen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *