Hoofdgerechten, Recepten

Gebraden kippenbillen met groenterijst

Met gember, citroengras en ketchap gemarineerde kippenbouten. Heerlijk sappig gebakken in de oven, geserveerd met groenterijst.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 6 kippenboutjes
  • 200 g rijst
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel

Marinade:

  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el ketchap
  • 1 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • enkele druppels tabasco

Werkwijze:

  • Maak de marinade door al deze ingrediënten te mengen, snij de gember fijn en breek het citroengras in stukken
  • Verdeel deze over de kippenboutjes en laat deze minstens 1 uur marineren
  • Snij ondertussen alle groenten fijn
  • Leg de kippenbouten in een ovenschaal en verdeel de rest van de marinade erover
  • Bak de kippenboutjes 45 minuten op 170 graden, draai de kippenbouten regelmatig om
  • Stoof de groenten aan en kruid deze met peper en zout
  • Kook de rijst gaar en meng de groenten eronder, breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de groenterijst met de gebakken kippenbillen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *