Met gember, citroengras en ketchap gemarineerde kippenbouten. Heerlijk sappig gebakken in de oven, geserveerd met groenterijst.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 6 kippenboutjes
- 200 g rijst
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 wortel
Marinade:
- 1 el sesamzaadjes
- 2 el ketchap
- 1 cm gember
- 1 stengel citroengras
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- enkele druppels tabasco
Werkwijze:
- Maak de marinade door al deze ingrediënten te mengen, snij de gember fijn en breek het citroengras in stukken
- Verdeel deze over de kippenboutjes en laat deze minstens 1 uur marineren
- Snij ondertussen alle groenten fijn
- Leg de kippenbouten in een ovenschaal en verdeel de rest van de marinade erover
- Bak de kippenboutjes 45 minuten op 170 graden, draai de kippenbouten regelmatig om
- Stoof de groenten aan en kruid deze met peper en zout
- Kook de rijst gaar en meng de groenten eronder, breng op smaak met peper en zout
- Serveer de groenterijst met de gebakken kippenbillen