Een heerlijk gezond gerecht met quinoa, veel groenten, feta, gebakken scampi en pijnboompitten. Dit gerecht is erg makkelijk te maken en zit vol verrassende smaken.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 220 g quinoa
- 4 lente uitjes
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 150 g feta
- 24 scampi, gepeld en gekuist
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- verse of gedroogde basilicum
- olijfolie
- peper & zout
Werkwijze:
- Snij de lente ui, rode paprika en rode ui fijn, hou de helft van deze groenten apart om rauw te gebruiken
- Snij de courgette in blokjes
- Gaar de quinoa zoals op de verpakking staat
- Warm in een ruime pan een scheutje olijfolie op
- Bak hierin de courgette blokjes en andere helft van de lente ui, rode paprika en rode ui beetgaar
- Bak in een andere pan de scampi aan, kruid deze met peper en zout
- Meng de gebakken en rauwe groenten onder de quinoa en breng dit op smaak met peper, zout, gerookte paprikapoeder en basilicum
- Serveer deze quinoa salade met de gebakken scampi, verkruimelde feta en de geroosterde pijnboompitten
Smakelijk !!
[…] goes to Kris Kookt for the basis of this […]