GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – The Botanist Islay Dry Gin

Gin Tonic Foodpairing
The Botanist – Fever tree tonic – Auberginebroodje met ham, mozzarella en rucola

The Botanist Islay Dry Gin: Het aroma van deze gin is ontzettend prikkelend, scherp te noemen waarbij tinten van harsachtige den, jeneverbessen en eucalyptus afgewisseld worden door de subtiele smaak van parmaviooltjes, heideplant, gekonfijte gember en salie.

Deze drank wordt geproduceerd op het Schotse eiland ‘Islay’ dat bekendstaat om zijn distillatie van whisky. Een fles Botanist bevat 9 klassieke botanische ingrediënten die op smaak worden gebracht door toevoeging van 22 lokale bestanddelen die allemaal lokaal teruggevonden kunnen worden op het eiland. Wat bij deze Botanist Islay Dry tot stand is gekomen is een ontzettend robuuste gin die bewaard kan worden voor een speciale gelegenheid waarop u iets te vieren hebt.

Gin: The Botanist
Tonic: Fever tree tonic
Garnituur: Schijfje limoen, (in het seizoen kan je een rabarberblad toevoegen)
Foodpairing: Auberginebroodje met ham, mozzarella en rucola

Gin Tonic:

  • 5 cl The Botanist gin
  • 1 flesje Fever tree tonic
  • Enkele schijfjes limoen
  • (rabarberblad)
  • ijsblokjes

Foodpairing: Auberginebroodje met ham, mozzarella en rucola

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 2 eieren
  • 100 g panko
  • 50 g rucola
  • 250 g mozzarella
  • 150 Italiaanse ham

Werkwijze:

  1. Snij de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  2. Haal de plakken aubergine door het los geklopt ei
  3. Panneer ze nu met panko, druk stevig aan
  4. Bak de gepaneerde plakken aubergine in een pan met een beetje olijfolie
  5. Bak 2-3 min aan elke kant te ze mooi goud-bruin gebakken zijn
  6. Beleg de aubergine met plakjes mozzarella, Italiaanse ham en rucola

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *