Aperitief hapjes

Bruschetta met een crème van doperwten en lente-ui

Print Friendly, PDF & Email

Een erg makkelijk en originele bruschetta met crème van doperwten en lente-ui. Heel gemakkelijk als hapjes wanneer onverwacht gasten ontvangt.

Bruschetta erwtBord: Serax – Pascale Naessens

Ingrediënten:

  • bruin stokbrood
  • 1 blik doperwten (400g – uitgelekt 280 g)
  • 3 + 1 lente-uitjes
  • 1 dl olijfolie
  • teentje knoflook, doormidden gesneden

Doen:

  1. Snij 3 lente-uitjes grof
  2. Mix de lente-ui samen met de doperwten en olijfolie (niet te fijn, er mag nog een beetje structuur in zitten)
  3. Breng op smaak met peper en zout
  4. Snij de het stokbrood in plakjes en toast dit in de oven
  5. Wrijf met het doormidden gesneden stukje knoflook over de warme toastjes brood
  6. Besmeer de bruschetta met de puree van doperwten
  7. Strooi er nog een beetje fijngesneden lente-ui over

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *