Een weekend experimenteren met rode biet bracht mij bij verschillende heerlijke recepten. Tot voor kort was rode biet nu niet bepaald mijn favoriete groenten. Maar in deze combinatie lust iedereen rode biet. Ik denk dat rode biet zo ongeveer wel de gezondste groenten is. Bieten zijn rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur, vezels & antioxidanten. Goed tegen hart- en vaatziekten, helpt je spijsvertering, verbetert je stofwisseling en helpen je cholesterol te verlagen.
Maak dit hapje in combinatie met de Carpaccio van rode biet
Recept voor 6 personen
Ingrediënten:
- 3 rode bieten
- 1/2 ui
- 1 fles rode wijn
- 90 g gerookte eend (plakjes)
- balsamicoazijn
- olijfolie
- azijn
- citoensap
- peper en zout
Werkwijze:
- Was de bieten, maar schil deze niet
- Doe 2 bieten in een kookpot en voeg rode wijn toe tot ze onder staan
- Voeg 1 el balsamicoazijn en 1 el gewone azijn toe
- Breng de bieten aan de kook, en laat deze ongeveer 25 minuten koken
- Haal de bieten uit het kookvocht, laat ze afkoelen en pel ze
- Schil nu de andere (rauwe) biet
- Snij alle bieten in fijne blokjes
- Snipper ook de ui fijn
- Meng de ui onder de biet en breng dit op smaak met olijfolie, azijn, citroensap, peper en zout
- Verdeel een beetje tartaar van rode biet op de bordjes en werk af met enkele plakjes gerookte eend
Plank en potjes verkrijgbaar bij Zalando