Recepten, Zoetigheden

Clafoutis van kersen

Print Friendly, PDF & Email

Clafoutis is een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt origineel met kersen gemaakt, maar je kan evengoed vijgen of peren gebruiken.

Extra benodigdheden:

  • 4 schaaltjes type crème brûlée

Ingrediënten – Voor 4 stuks

  • 90 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1.5 dl room
  • 10 g bloem
  • 120 g suiker
  • 10 g maizena
  • snuifje zout
  • kersen

Werkwijze: Je kan de kersen ontpitten, maar ik vind persoonlijk deze versie lekkerder

  • Klop de eieren, dooiers en de suiker tot een witte massa
  • Voeg amandelpoeder, room, bloem, maizena en zout toe
  • Maak hier een mooi egaal beslag van
  • Beboter de vormpjes
  • Giet het beslag in de vormpjes tot ze voor 2/3 gevuld zijn
  • Plaats de vormen voor 5 minuten in een oven van 170 graden
  • Haal de vormen terug uit de oven en duw er enkele kersen in
  • Plaats de gebakjes terug 11 minuten in de oven
  • Serveer lauw met een beetje bloemsuiker

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *