Clafoutis is een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt origineel met kersen gemaakt, maar je kan evengoed vijgen of peren gebruiken.
Extra benodigdheden:
- 4 schaaltjes type crème brûlée
Ingrediënten – Voor 4 stuks
- 90 g amandelpoeder
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 1.5 dl room
- 10 g bloem
- 120 g suiker
- 10 g maizena
- snuifje zout
- kersen
Werkwijze: Je kan de kersen ontpitten, maar ik vind persoonlijk deze versie lekkerder
- Klop de eieren, dooiers en de suiker tot een witte massa
- Voeg amandelpoeder, room, bloem, maizena en zout toe
- Maak hier een mooi egaal beslag van
- Beboter de vormpjes
- Giet het beslag in de vormpjes tot ze voor 2/3 gevuld zijn
- Plaats de vormen voor 5 minuten in een oven van 170 graden
- Haal de vormen terug uit de oven en duw er enkele kersen in
- Plaats de gebakjes terug 11 minuten in de oven
- Serveer lauw met een beetje bloemsuiker