Zoetigheden

Clafoutis van kersen

Clafoutis is een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt origineel met kersen gemaakt, maar je kan evengoed vijgen of peren gebruiken.

Clafoutis kersen

Extra benodigdheden:

  • 4 schaaltjes type crème brûlée

Recept voor 4 stuks

Ingrediënten:

  • 90 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1.5 dl room
  • 10 g bloem
  • 120 g suiker
  • 10 g maizena
  • snuifje zout
  • kersen

Werkwijze: Je kan de kersen ontpitten, maar ik vind persoonlijk deze versie lekkerder

  1. Klop de eieren, dooiers en de suiker tot een witte massa
  2. Voeg amandelpoeder, room, bloem, maizena en zout toe
  3. Maak hier een mooi egaal beslag van
  4. Beboter de vormpjes
  5. Giet het beslag in de vormpjes tot ze voor 2/3 gevuld zijn
  6. Plaats de vormen voor 5 minuten in een oven van 170 graden
  7. Haal de vormen terug uit de oven en duw er enkele kersen in
  8. Plaats de gebakjes terug 11 minuten in de oven
  9. Serveer lauw met een beetje bloemsuiker
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *