Crispy Fish Fingers met chimichurri, wortel of nori dip
Allerlei, Aperitief hapjes, Recepten

Crispy Fish Fingers met chimichurri, wortel of nori dip

Crispy Fish Fingers – JEAN sur MER

JEAN sur MER leerden we enkele jaren geleden kennen als pioniers in het Belgische foodtruck-landschap. Vanuit hun retrobussen serveren ze allerlei lekkernijen uit de Noordzee. Van een zalig lekkere crispy fish pita met kibbelingen tot crispy fish fingers (goujonnettes) en ceviche. 

Goed nieuws is ook dat verschillende van hun producten zoals de lekkerbek (Fish & Chips), goujonnettes (Crispy Fish Fingers) en kibbelingen tegenwoordig in de supermarkt te vinden zijn. In het boek Zot van de Noordzee bundelt JEAN sur MER inspirerende vissersverhalen, leuke vis-tje-datjes, handige tips en verrassende recepten.

Drie overheerlijke dipsausen

Voor het eindejaar kreeg ik de vraag of ik een recept wilde uitwerken met hun Crispy Fish Fingers. We dachten allereerst aan een taco met knapperige groenten en een chimichurri mayonaise. Maar het is een aperitief recept geworden met drie overheerlijke dipsausen voor bij de Crispy Fish Fingers. Chimichurri mayonaise, wortel dip met zure room en een dipsaus met nori, komkommer en sesamzaad.

Chimichurri mayonaise

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngeraspt
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 el fijngesneden oregano
  • 1 el fijngesneden koriander (naar eigen smaak)
  • 2 takjes tijm, fijngesneden
  • 6 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zeste van 1/2 limoen
  • verse mayonaise (basis recept vind je onderaan)

Doen

  • Meng alle fijngesneden kruiden met de sjalot, knoflook en groene peper
  • Voeg olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout toe
  • Meng 3 el chimichurri onder 4 el mayonaise
  • Doe de dipsaus in een schaaltje, werk af met een beetje chimichurri

Dip van wortel en zure room

  • 400 wortelen
  • 150 g zure room
  • olijfolie
  • peper en zout
  • koriander

Doen:

  • Kuis de wortelen, snij deze overlangs doormidden en nadien in grove stukken
  • Besprenkel de stukken wortel met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Verdeel de stukken wortel op een ovenplaat met bakpapier
  • Gaar deze ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 150 graden
  • Laat de wortelen afkoelen
  • Mix de wortel met 150 g zure room en 30 g olijfolie
  • Voeg een beetje water toe indien de dipsaus te dik is
  • Breng op smaak met ras el hanout, peper en zout
  • Doe de dipsaus in een schaaltje, werk af met blaadjes koriander

Dip van nori en komkommer

  • 6 el mayonaise
  • 1 vel sushi nori
  • 1/3 komkommer
  • citroen
  • geroosterd sesamzaad
  • verse mayonaise (basis recept vind je onderaan)

Doen:

  • Snij de komkommer in fijne blokjes
  • Snij de vel nori in fijne stukjes
  • Meng 2 el blokjes komkommer en de nori onder 5 el mayonaise
  • Voeg zeste van 1/2 citroen toe
  • Breng de dipsaus op smaak met peper en zout
  • Doe de dipsaus in een schaaltje, werk af met geroosterd sesamzaad

Afwerking

  • Bak de Crispy Fish Fingers zoals op de verpakking staat
  • Serveer de Crispy Fish Fingers met drie verschillende dips
  • Geniet!

Basis recept mayonaise

  • 4 eidooiers
  • 1 el azijn
  • 1 el water
  • 1 el mosterd
  • 4 dl arachideolie
  • citroen

Doen:

  • Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los
  • Voeg water, azijn, mosterd, peper en zout toe. Klop goed los
  • Voeg al kloppend geleidelijk aan de olie toe. Meng tot een gladde mayonaise
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap

De meeste producten van JEAN sur MER zijn te vinden bij SPAR en ALVO. Maar ook bij Hanos, Horeca Totaal, Geyskens Delicatessen, AL-Vis, Quisquater, Vishandel-Schot, Seru-Resto Service, Fish factory! Alle info hierover vind je op hun website. 


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *