Travel

Our Noordwijk Experience – Vesper

Print Friendly, PDF & Email

Omdat wij onze vakantie pas in September plannen, proberen we er in de weekends af en toe eens tussenuit te gaan. Een tripje naar de Nederlandse kust stond dan ook al een tijdje op onze planning. Dit nieuwe boutique hotel in Noordwijk sprong er onmiddelijk bovenuit.

Vesper is het eerste boutique hotel dat gelegen is langs de 13 kilometer lange adembenemende kustlijn van Noordwijk. Uitzonderlijke service, vakmanschap en een gevoel van rust en kalmte staan hier centraal. Vesper gelooft dat schoonheid in de details zit, want vrije tijd is zoveel meer dan ontspanning alleen.

‘Taking away all your worries’ 

Vanaf het moment dat wij arriveerden bij het hotel vielen we van de ene verbazing in de andere. Vesper heeft een parkeerservice en onze bagage werd naar de kamer gebracht, terwijl wij genoten van een glaasje rosé wijn tijdens onze check-in op het terras. Zowel vanop het terras als vanuit de gehele lobby heb je een prachtig uitzicht op de Noordzee.

 

Vesper telt 27 kamers, Al deze verschillende kamers zijn ingericht met een eigen karakter. Ze zijn voorzien van vintage designmeubelen, handgemaakte matrassen, bedden & kussens van “Hollands fabricaat Softline “ en luxe badkamers waarvan sommige met een sauna of een complete spa. Wij genoten optimaal van onze regen-stoomdouche. De bediening van lichtkleuren en muziek maakte dit helemaal af.

 

Na een standwandeling genieten we alvast van één van de Vesper Signature Cocktails op het terras van Vesper. Dit met een heerlijk bordje Dubbel Dutch.

Silver Jet:
Tequila – Ginger Beer – Lime Juice – Elderflower liqueur – Red pepper
Moscow Mule
Wodka – Lime – Angostura bitter – Ginger Ale

De naam Vesper staat voor het uur dat de zon ondergaat, de hemel violet kleurt en de sterren zich laten zien. Bij Vesper beleeft u dit moment op bijzondere wijze, vanaf uw eigen balkonterras dat uitkijkt over zee, met uw voeten in het zand of vanuit de lobby met een cocktail in de hand. Wij genoten van dit moment in het restaurant “Het Zuiderbad”, recht tegenover het hotel. We kregen een prachtig plekje aan de raam met zicht op de duinen, het strand en de zee. Optimaal genieten. Tijdens dit onvergetelijke etentje genoten we van een heerlijke flesje “Pouilly Fumé van Domaine Bailly”.

VITELLO E FRUTTI DI MARE 
Little gem met gebraden kalfsmuis, geroosterde gamba’s en coquille met kreeftenmayonaise
CARPACCIO 
Dun gesneden ossenhaas met rucola, geraspte Parmezaan en pesto-mayonaise
SOLE A LA MEUNIERE 
In roomboter gebakken ( zeetong ± 450 gram ) met eigen jus
HANGOP 
Passievruchten hangop met boeren- yoghurtijs en een kaneelsuikerkrak
Tijdens dit diner konden we genieten van een super zonsondergang.

Na dit diner kregen we zin in een glaasjes Whiskey. Altijd leuk om nieuwe soorten te leren kennen. Zo bestelde we een Springbank 10y en Benriach 10y. Door de gezelligheid aan de bar volgde nog een Whiskey Sour en een Rusty Nail.

Toch konden we de dag nadien optimaal genieten van het ontbijt. Dit vooral omdat je hier kan ontbijten van 7u tot 12u. Zorgeloos uitslapen dus.

 

 

Een hotel waar service, design en faciliteiten naadloos in elkaar overlopen. Waar de kamers een wow effect geven met rainshower en uitzicht op de ondergaande zon. Waar je je in de elegante wine- en cocktailbar die een beetje kosmopolitisch en eigenwijs is ingericht snel goed voelt door de mensen die er zitten. Waar sfeer en service relaxed en persoonlijk zijn, gastvrij maar ongedwongen.

Vesper hotel beschikt ook over een prachtige wijnkelder, waarvan verschillende wijnen per glas verkrijgbaar zijn.

 

Eigenlijk zijn er veel vergelijkingen tussen een hotel en een restaurant. Zo kan je een goed restaurant herkennen aan de kwaliteitsvolle producten waarmee gewerkt wordt. Deze te vergelijken met het materiaal en de accommodatie van een hotel. Maar het belangrijkste is goed volk dat op een juiste en smaakvolle manier deze kwaliteitsvolle producten kan klaarmaken. Hier is Vesper er uitstekend in geslaagd om behulpzaam en bekwaam personeel te vinden die van dit hotel een onvergetelijke beleving maakt. Onderweg terug naar huis zeiden we nog tegen elkaar. “We zijn nog nooit zo ontspannen teruggekeerd naar huis na 1 nacht aan zee”

 

Koningin Astrid Boulevard 46
2202 BE, Noordwijk
Nederland
Koningin Astridboulevard 104
2202 BD Noordwijk
Nederland

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *