Hoofdgerechten

Veenbessenpannenkoekjes

Pannenkoekjes met veenbessen, een originele manier om veenbessen te serveren bij wild

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 g bloem
  • 1 ei
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 45 g rietsuiker
  • 300 ml melk
  • 300 g veenbessen
  • 75 g suiker

Werkwijze:

  1. Doe de veenbessen in een kookpot en voeg 75 g suiker toe
  2. Laat dit op een zacht vuurtje sudderen tot de bessen gaar zijn
  3. Maak nu het beslag voor de pannenkoeken door alle andere ingrediënten goed te mengen
  4. Voeg 150 g van de veenbessen toe aan het beslag
  5. Bak de pannenkoeken en verdeel er nog een beetje veenbessen boven op

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *