Deze soep is een heerlijke combinatie van de kruidige knolselder met zoete wortelen. Hierbij stukje gedroogde ham, dit geeft een heerlijk crunch en licht gerookte smaak aan de soep
Recept voor 2 liter soep
Ingrediënten:
- 1 kleine knolselder (400gr)
- 400 gr wortelen
- 1 ui, fijngesneden
- 1/2 prei
- 1 1/4 l kippenbouillon
- 200 ml room
- rauwe ham
- boter
Werkwijze:
- Warm de oven op tot 110 graden
- Leg enkele plakjes rauwe ham op een velletje bakpapier en laat deze drogen in de oven (+- 20 min) tot ze mooi krokant zijn
- Kuis de knolselder, wortel en prei
- Snijd deze groenten grof
- Smelt een klontje boter en stoof hierin de ui aan
- Voeg alle groenten toe en stoof deze nog mee aan
- Voeg nu de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook
- Plaats een deksel op de pot en laat dit een half uurtje zachtjes koken
- Mix de soep, voeg de room te en breng op smaak met peper en zout
- Schenk de soep in borden en werk af met enkele stukjes gedroogde ham