Hamburger met rode biet en blauwe kaas
Hoofdgerechten, Recepten

Hamburger met rode biet en blauwe kaas

Print Friendly, PDF & Email

Rode biet en blauwe kaas

Klassieke smaakcombinaties zijn niet voor niets klassiekers geworden. Rode biet en blauwe kaas is er zo eentje. Deze combinatie is echt overheerlijk. Nog beter als we dit combineren met een smaakvolle hamburger en  gekarameliseerde ui.

Vroeger waren we helemaal niet zot van rode biet. Ik kan mij die aardse smaak nog goed herinneren. Maar doordat we de rode bieten in de oven poffen met een beetje balsamicoazijn krijgen deze een heerlijk zoetere smaak. Tegenwoordig zijn we er zot op.

Nodig voor 2 personen

  • 2 hamburger 2 x 150gr
  • 2 broodjes

Gepofte rode biet

  • 1 kg rode biet
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout
  • gemengde sla
  • blauwe kaas

Doen:

  • Schil de rode biet, snij deze in grove stukken
  • Meng de rode biet met olijfolie en balsamicoazijn, kruid met peper en zout
  • Verspreid de rode biet op een bakplaat met bakpapier
  • Bak gedurende 50 minuten in een oven van 200 graden
  • Laat de bieten volledig afkoelen
  • Proef de bieten, breng eventueel verder op smaak met peper, zout, olijfolie en balsamicoazijn
  • Serveer de bieten met een beetje sla, brokkel er een beetje blauwe kaas over

Dressing van blauwe kaas

  • 80 g blauwe kaas
  • 40 g mayonaise
  • 40 g zure room
  • 1 kl mosterd

Doen

  • Mix alle ingrediënten tot een egale dressing

Gekarameliseerde uien

  • 2 uien
  • 2 el suiker
  • balsamicoazijn
  • boter

Doen

  • Snij de uien in halve ringen
  • Smelt een klontje boter in een ruime koekenpan
  • Stoof de ui ringen glazig
  • Voeg suiker en een scheutje balsamicoazijn toe
  • Bak verder tot de uien mooi bruin kleuren

Afwerking

  • Bak de hamburgers gaar in een pan met boter
  • Serveer de broodjes met sla, hamburger, gekarameliseerde uien en dressing van blauwe kaas
  • Serveer de rode bieten apart
  • Geniet
Hamburger met rode biet en blauwe kaas

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *