Café d’O - Restaurant - Sint-Amands
Restaurant belevingen

Café d’O – Restaurant – Sint-Amands – Heerlijk genieten

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Café d’O

Café d’O is gelegen in het pittoreske dorpjes Sint-Amands aan de oevers van de schelde. Deze locatie, de ongerepte natuur en het prachtige natuurreservaat (Moerzeke) maken van deze locatie een waar paradijs voor wandel en fiets liefhebbers.

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Na twee succesvolle jaren kan Café d’O rekenen op een jong en gemotiveerd team. Daarom was de tijd rijp voor een nieuw hoofdstuk. Nog steeds staat deze plek voor smaakvol genieten met een schitterend uitzicht op de Schelde. Maar sinds kort trekt Café d’O duidelijk de kaart van het culinaire.

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Culinair drieluik,

In de keuken vinden we een jong en gedreven team dat voordien hun sporen verdiende bij verschillende gekende zaken. Chef Nils Delvaux maakte een passage bij Toque-Tok in Schelle, onder leiding van Roger Van Damme. Nicky Cami & Liam Van Assche genoten beide van een opleiding aan Ter Groene Poorte. Daarna trok Nicky richting restaurant a’Muze in Opwijk,  Liam naar restaurant Auberge de Herborist* in Brugge.

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

In de keuken van Café d’O kiest dit jonge drieluik voor een klassieke, smaakvolle keuken met de nodige verfijning en een hedendaagse uitstraling. Dit in een maandelijks wisselend vier-, vijf- of zesgangenmenu. Het hoofdgerecht kan telkens vervangen worden door de regionale specialiteit: gebakken paling of paling in’t groen. Een absolute aanrader trouwens!

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Paling, het streekproduct

De paling in’t groen is dan ook een absolute topper bij restaurant Café d’O. Dat is natuurlijk geen verrassing, gezien de ligging van het restaurant in de streek van de paling. Voor de verse aanvoer wordt er samengewerkt met ‘Schilders’, een lokale leverancier van paling uit Mariekerke.

Paling in’t groen | mousseline | frietjes | huisgemaakte mayonaise

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Heerlijk genieten met zicht op de schelde

Na een wandeling in Sint-Amands en Mariekerke nemen we plaats op het zonnige terras met een schitterend uitzicht op de Schelde. Maar ook binnen in het restaurant is het heerlijk vertoeven. Het interieur straalt met z’n stijlvolle, hedendaagse Scandinavische look, rust, warmte en gezelligheid uit. De grote raampartijen zorgen ervoor dat het uitzicht even wonderbaarlijk blijft als vanop het terras.

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Starten doen we met eenmaal met de classic Café d’O aperitief op basis van gin, cointreau en citroen. Ik koos voor de summer Café d’O met Hierbas, ginger ale en limoen. Beide verfrissend lekker! Op tafel verscheen hierbij het eerste fingerfood. Groene olijven met een crumble van zwarte olijf en hummus van feta werd geserveerd met krokant Spaans brood gegrild op de Green Egg.

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Hierna volgde nog een smaakvol trio aan amuses met tartaar van scheermesjes, komkommer en wasabi als onze favoriet.Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Crémeux van geitenkaas – Macadamia – Basilicum
Zalm – Yoghurt – Granny smith – Gepofte amarant Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Met een heerlijk aperitief, deze smaakvolle amuses en het prachtige uitzicht kregen we een instant vakantiegevoel. We keken dan ook heel erg uit naar het vervolg van de avond. Niet enkel naar de gerechten, want ikzelf koos voor de formule van aangepaste sapjes. Een dikke pluim voor de sommelier die ons telkens weer wist te verrassen met deze heerlijke creaties die voor een perfecte pairing zorgde bij de gerechten.

Kabeljauw | tartaar | dim sum | sesam
(Sapje op basis van lavendel)
Café d’O - Restaurant - Sint-AmandsCafé d’O - Restaurant - Sint-AmandsCafé d’O - Restaurant - Sint-Amands

Makreel | aubergine | orecchiette | sorbet tomaat
(Sapje op basis van komkommer)
Café d’O - Restaurant - Sint-AmandsCafé d’O - Restaurant - Sint-Amands

Zwartpoot kip | broccoli | artisjok | five spices
(Sapje op basis van dennennaalden)Café d’O - Restaurant - Sint-AmandsCafé d’O - Restaurant - Sint-Amands

Kers | mascarpone | queen berry | lavendel
(Mocktail op basis van vlierbes)Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Bij de koffieCafé d’O - Restaurant - Sint-Amands

De tendens van verfijning en creativiteit die werd gezet tijdens de amuses bleef overeind gedurende de volledige menu. Dit keukenteam verrast met creatieve gerechten boordevol smaak. In het restaurant bewijst gastvrouw Annick Gevers dat haar carrièreswitch richting de horeca een succes is. Vol zorgzaamheid laat ze alle gasten zich thuis voelen. Maar daar zal de hartelijkheid van heel het restaurantteam ook zeker wat mee te maken hebben.

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Praktisch:

Restaurant Café d’O ¦ E. Verhaerenstraat 14A ¦ 2890 Sint-Amands
Tel. +32 52 50 37 60 ¦ Website ¦ Facebook 

Café d’O - Restaurant - Sint-Amands

Openingsuren:

12.00 – 14.00 (wo, do, vr & zon)
18.00 – 21.00 (wo, do, vr, zat & zon)

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *