Boutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters
Restaurant belevingen, Travel

Vous lé Vous – Luxueus overnachten en gastronomisch dineren

Print Friendly, PDF & Email

Vous lé Vous – Hasselt

Op een kleine 10 km van Hasselt vinden we boutique hotel “Vous lé Vous”. Hier heten Annelies en Giovani hun gasten van harte welkom in deze prachtig gerestaureerd boerderij. Naast het gastronomische restaurant bied Vous lé Vous onderdak voor 10 kamers die van alle modern comfort zijn voorzien.

Boutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters

Vous lé Vous, van B&B naar charme hotel

Vous lé Vous bestond vroeger uit een kookatelier en B&B die enkele gastenkamers telden. In de afgelopen tien jaar werd  het kookatelier omgevormd tot gastronomisch restaurant. De B&B kreeg een verdubbeling van het aantal kamers. De kamers en suites zijn ondergebracht in de vroegere schapenstallen en hebben elk hun eigen karakter. De ene kamer heeft een privé terras, de andere kamer een bubbelbad.

Boutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters

Giovani Oosters,

Giovani kookt met gevoel, kiest voor kwaliteitsproducten en heeft respect voor de smaak van de ingrediënten. Het liefst gaat hij aan de slag met streekproducten en verse kruiden uit eigen tuin. Gastvrouw Annelies serveert hierbij heerlijk bijpassende wijntjes of (streek) bieren. Wij genoten van het 6 gangen puur natuur menu (€82) met aangepaste wijnen en bieren (€37).

Boutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters

Beginnen deden we met één van de stevig geprijsde eigen gins van Giovanni “Fons” (€18) en een heerlijk frisse huiscocktail op basis van jenever, limoncello, komkommer en tonic (€10). Hierbij werd de tafel vol gezet met een reeks verrassende amuses. Naast de gekende popcorn met Vous lé Vous kruiden stond er een aspergesoepje Vlaamse wijze, een soesje met forel, rilette van kalf, een bonbon van selder en appel en kroepoek met framboos, yoghurt en radijs op tafel.

Boutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters

Menu Puur Natuur,

Babykreeft met mango, chili, citrusdressing en zeekraalBoutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters

Escabèche van makreel met tomaat, olijf, dashi en sorbet van zurkelBoutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters

Varkenswang met erwten, geitenkaas uit Alken en citroen verbenaBoutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters

Tegen het hoofdgerecht werd het een beetje te donker om nog mooie foto’s te trekken. Voor het hoofdgerecht was er de keuze uit “Vis van de dag” of Cervena, het duurzaam gekweekte hert uit Nieuw Zeeland. Beide kozen we voor het Cervena zomer hert met miso van courgette, girollen en tempura van paprika. We maakten eerder al kennis met dit stukje vlees in ditzelfde restaurant, lees hier het verslag.

De baba au gin met blauwe bessen kwam er nog mooi uit op de foto. Maar het laatste dessert met chutney van rabarber (met Valentine gin), ijs van aardbei en verse aardbeien uit Wellen pakte niet meer op de foto.

Boutique hotel en restaurant Vous lé Vous - Giovani Oosters

Afsluiten deden we met een heerlijk tasje koffie (€8), een speculoos, macaron en Hasseltse praline. De overheerlijke madeleine hebben we gemist deze keer. Na een schitterende nachtrust genieten we ‘s morgens van een streekgebonden ontbijtbuffet met zicht op de kruidentuin. Heerlijke koffie, lokale sapjes, vers brood, verse fruitsla, een eitje met spek. Eigenlijk teveel om op te noemen. Gewoonweg een top ontbijt.

Praktisch:

Vous lé Vous ¦ Wimmertingenstraat 76 ¦ 3501 Wimmertingen
011 74 81 85 ¦ Website ¦ Facebook

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *