Een makkelijk en erg lekkere pastaschotel met stukjes kip, asperge en courgette. Op smaak gebracht met mascarpone en Parmezaanse kaas.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teentje knofllok, uitgeperst
- 250 gr pasta (bv. Volkoren Spirelli, Soubry)
- 1 kleine courgette
- 250 gr asperges
- 125 g mascarpone
- Parmezaanse kaas
Werkwijze
Asperges:
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
- Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
- Nu zijn ze gaar
- Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze afkoelen Snijd ze in stukjes van 2 cm
Vervolgens;
- Snij de kip en courgette in blokjes
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water
- Warm een beetje olijfolie op in een ruime pot of wok
- Stoof hierin de sjalot en knoflook aan
- Voeg de kippenblokjes toe en kruid deze met kippenkruiden
- Voeg alsook de blokjes courgette toe
- Als de kip en courgette gaar zijn voeg je de pasta, stukjes asperge en mascarpone toe
- Meng alles goed en breng eventueel nog op smaak met peper en zout
- Serveer deze pastaschotel met geraspte Parmezaanse kaas