Pastaschotel met kip, courgette en asperges
Hoofdgerechten

Pastaschotel met kip, courgette en asperges

Een makkelijk en erg lekkere pastaschotel met stukjes kip, asperge en courgette. Op smaak gebracht met mascarpone en Parmezaanse kaas.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knofllok, uitgeperst
  • 250 gr pasta (bv. Volkoren Spirelli, Soubry)
  • 1 kleine courgette
  • 250 gr asperges
  • 125 g mascarpone
  • Parmezaanse kaas

                     

Werkwijze

Asperges:

  • Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  • Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  • Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  • Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
  • Nu zijn ze gaar
  • Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze afkoelen Snijd ze in stukjes van 2 cm

                                  

Vervolgens;

  • Snij de kip en courgette in blokjes
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Warm een beetje olijfolie op in een ruime pot of wok
  • Stoof hierin de sjalot en knoflook aan
  • Voeg de kippenblokjes toe en kruid deze met kippenkruiden
  • Voeg alsook de blokjes courgette toe
  • Als de kip en courgette gaar zijn voeg je de pasta, stukjes asperge en mascarpone toe
  • Meng alles goed en breng eventueel nog op smaak met peper en zout
  • Serveer deze pastaschotel met geraspte Parmezaanse kaas

                                     

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *