GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – Mombasa Club Gin

Gin Tonic Foodpairing
Mombasa Club Gin –  Fentimans Tonic –  Tartaar van rundvlees met zoete aardappel

Mombasa Club Gin: De fles waarin deze gin zich bevindt, is de belichaming van de geschiedenis ervan. De Mombasa Club, die gebaseerd is op een recept van 1888, werd exclusief gedistilleerd voor de toenmalige Britse kolonie Kenia. Vandaag de dag wordt deze drank gemaakt met zorgvuldig geselecteerde aromatische kruiden en planten zodoende het exclusieve recept en authentieke smaak nieuw leven in te blazen.

Mombasa Club

Gin: Mombasa Club
Tonic: Fentimans
Garnituur: Schijfje gember, limoen en sinaasappel
Foodpairing: Tartaar van rundvlees met zoete aardappel

Recept voor 6 personen:

Ingrediënten:

  • 200 g rundersteak
  • 1 grote zoete aardappel (130 á 150 g)
  • 1 ui of sjalot
  • 10 cashewnoten, grof gehakt
  • 1/2 kl geraspte gember
  • olijfolie
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worcestersaus
  • mespuntje mosterd
  • peper/zout

Werkwijze:

  1. Kook de zoete aardappel enkele minuten, (niet schillen) tot hij beetgaar is (hij mag zeker niet uiteen vallen)
  2. Laat de aardappel afkoelen, verwijder de schil en laat hem volledig afkoelen in de koelkast
  3. Snij het rundvlees in fijne blokjes
  4. Kuis de ui en snij deze heel fijn
  5. Meng de ui samen met de noten, gember, tabasco, worcestersaus, mosterd & olijfolie onder de blokjes rundvlees
  6. Meng voorzichtig en breng op smaak met peper en zout
  7. Als de aardappel volledig is afgekoeld mag je deze ook in fijne blokjes snijden
  8. Meng nu de aardappel onder de rundstartaar en breng terug op smaak met peper en zout
  9. Serveer met een klein stukje toast
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *