Hoofdgerechten

Koude pastasalade met scampi, spek en mozzarella

Print Friendly, PDF & Email

Een lekker, frisse pasta salade met scampi, spek en blokjes mozarella

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr pasta (farfalle)
  • 16 scampi
  • 100 gr spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr rucola
  • 50 gr gekonijte tomaat
  • 1 bol mozarella
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

 

Werkwijze:

  • Kook de pasta gaar en laat afkoelen
  • Snij de rucola grof
  • Snij de tomaatjes en mozarella in stukjes van 0,5cm
  • Bak de pijnboompitten in een pan zonder boter totdat ze een beetje bruin zien, strooi er een beetje zout over en haal ze uit de pan
  • Maak schilfers van de parmezaanse kaas met een dunschiller
  • Meng de rucola, olijfolie, tomaatjes, mozarella, pijnboompitten en de helft van de parmezaan onder de pasta
  • Breng dit goed opsmaak met peper en zout
  • Smelt een klontje boter en bak hierin de scampi, het spek en de uitgeperse look
  • Leg een beetje van het pasta mengsel op een bord
  • Schik hierop de gebakken scampi en het spek
  • Werk af met nog enkele schilfers van de parmezaanse kaas

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. johnny zegt:

    wij zullen da is gaan maken se,groetjes johnny

  2. Prima receptje, het is zeer lekker, niet te veel werk en eenvoudige ingrediënten.

Laat een antwoord achter aan johnny Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *