Gemarineerde kip met Griekse salade en orzo
Hoofdgerechten, Recepten

Gemarineerde kip met Griekse salade en orzo

Print Friendly, PDF & Email

Kip met Griekse salade

Met oregano gemarineerde kipfilet, Griekse salade, orzo en verse tzatziki. Een heerlijk bordje Grieks plezier. Maak de tzatziki en marineer de kip een halve dag op voorhand voor een heerlijk resultaat.

Gemarineerde kip met Griekse salade en orzo

Nodig voor 2 personen

Gemarineerde kip

  • 2 kipfilets
  • 1 kl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 250 g orzo

Doen:

  • Snij de kipfilet doormidden
  • Marineer de kipfilet met olijfolie en alle kruiden
  • Laat enkele uren rusten in de koelkast

Griekse salade

  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 150 g feta
  • 15 olijven
  • verse oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Doen

  • Snij alle ingrediënten in blokjes of reepjes
  • Breng de salade op smaak met verse oregano, peper, zout en olijfolie

Tzatziki

  • 1/2 komkommer
  • 1/2 teentje knoflook
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes munt, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden dille
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Doen:

  • Rasp de komkommer, doe hem in een keukenhanddoek en wring het vocht eruit
  • Meng alle ingrediënten onder de yoghurt
  • Breng de tzatziki op smaak met peper en zout
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast staan

Afwerking

  • Kook de orzo gaar zoals op de verpakking staat
  • Bak de kipfilets gaar
  • Serveer de kip met Griekse salade, orzo en tzatziki
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *