Kip met Griekse salade
Met oregano gemarineerde kipfilet, Griekse salade, orzo en verse tzatziki. Een heerlijk bordje Grieks plezier. Maak de tzatziki en marineer de kip een halve dag op voorhand voor een heerlijk resultaat. Smakelijk!
Nodig voor 2 personen
Gemarineerde kip
- 2 kipfilets
- 1 kl oregano
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
- 250 g orzo
Doen:
- Snij de kipfilet doormidden
- Marineer de kipfilet met olijfolie en alle kruiden
- Laat enkele uren rusten in de koelkast
Griekse salade
- 1/2 komkommer
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 150 g feta
- 15 olijven
- verse oregano
- peper en zout
- olijfolie
Doen
- Snij alle ingrediënten in blokjes of reepjes
- Breng de salade op smaak met verse oregano, peper, zout en olijfolie
Tzatziki
- 1/2 komkommer
- 1/2 teentje knoflook
- 170 g Griekse yoghurt
- 5 blaadjes munt, fijngesneden
- 1 el fijngesneden dille
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Doen:
- Rasp de komkommer, doe hem in een keukenhanddoek en wring het vocht eruit
- Meng alle ingrediënten onder de yoghurt
- Breng de tzatziki op smaak met peper en zout
- Bewaar tot gebruik in de koelkast staan
Afwerking
- Kook de orzo gaar zoals op de verpakking staat
- Bak de kipfilets gaar
- Serveer de kip met Griekse salade, orzo en tzatziki
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt