Barbecue, Recepten

Brood op de barbecue

Ik vond het wel eens een uitdaging om brood te bakken op de barbecue. Ik ging aan de slag met een recept uit Het grote barbecue boek van Weber. Gegrilde Piadine. Dit is eigenlijk een Italiaans plat wit brood. Naar onze smaak ook te vergelijken met naanbrood.

Ingrediënten voor 4 broden:

  • 360 ml warm water (40 graden)
  • 1 zakje droge gist
  • 1/2 tl suiker
  • 550 g bloem
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout

Werkwijze:

  • Meng water, gist en suiker. Laat dit nu eerst 5 minuten rusten
  • Voeg bloem, olie en zout toe
  • Kneed 10 minuten tot je een kleverig, glad en elastisch deeg bekomt
  • Vorm een bol en bestrijk deze met een dun laagje olijfolie
  • Dek het deeg af en laat dit 1.5 tot 2 uur rijzen tot het volume verdubbeld is
  • Kneed het deeg even en verdeel het in 4 gelijke delen
  • Bestrijk een stuk bakpapier met een beetje olijfolie
  • Rol elk stuk deeg uit op een stuk bakpapier met olijfolie tot een dikte tussen 0,5 en 1 cm
  • Smeer de bovenkant van het brood ook in met een beetje olijfolie
  • Leg het brood met het bakpapier omhoog op de barbecue
  • Verwijder het bakpapier
  • Draai het brood om wanneer er aan de bovenkant blaren ontstaan
  • Bak het brood knapperig

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *