Een heerlijke pasta salade met gedroogde prosciutto, rucola, pijnboonpitten en boursin salade & aperitif “Hazelnoten & Walnoten”
Recept met voor gemiddeld 4 personen
Ingrediënten:
- 100 gr torselli pasta (Soubry)
- 2 lapjes prosciutto
- 1 hand rucola
- 1 el pijnboompitten
- 1/2 doosje Bousin salade & aperitif “Hazelnoten & Walnoten”
- olijfolie/walnotenolie
Werkwijze:
- Leg de lapjes prosciutto tussen 2 vellen bakpapier op een bakplaat en steek dit ongeveer 45 min in het midden van de oven op 110 graden
- Haal de plakjes ham uit de oven en laat afkoelen
- Brand de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze een mooi bruin kleurtje hebben
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water
- Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken
- Snij de rucola grof
- Doe de pasta in een ruime mengkom
- Voeg hieraan de pijnboompitten, rucola en een half doosje boursin aan toe
- Brokkel de gedroogde ham erover
- Druppel er een beetje olijfolie en walnotenolie over
- Meng alles goed onder elkaar
- Breng eventueel nog een beetje verder op smaak met peper
Maak deze pastasalade in combinatie met de gemengde salade, ze bevatten alle 2 bijna dezelfde ingrediënten.