Hoofdgerechten

Krokante salade met gedoogde ham, rucola en Bousin “Hazelnoten & Walnoten”

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke salade van Little Gem met gedroogde prosciutto, rucola, pijnboompitten en boursin salade & aperitif “Hazelnoten & Walnoten”

Recept met voor gemiddeld 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 Little Gem (kleine gekropte Romeinse sla)
  • 2 lapjes prosciutto
  • 1 hand rucola
  • 1 el pijnboompitten
  • 1/2 doosje Bousin salade & aperitif “Hazelnoten & Walnoten”
  • olijfolie/walnotenolie

Werkwijze:

  1. Leg de lapjes prosciutto tussen 2 vellen bakpapier op een bakplaat en steek dit ongeveer 45 min in het midden van de oven op 110 graden
  2. Haal de plakjes ham uit de oven en laat afkoelen
  3. Brand de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze een mooi bruin kleurtje hebben
  4. Snij de Little Gem sla in fijne reepjes
  5. Snij de rucola grof
  6. Doe de reepjes sla in een ruime mengkom
  7. Voeg hieraan de pijnboompitten, rucola en een half doosje boursin aan toe
  8. Brokkel de gedroogde ham erover
  9. Druppel er een beetje olijfolie en walnotenolie over
  10. Meng alles goed onder elkaar
  11. Breng eventueel nog een beetje verder op smaak met peper

Maak deze salade in combinatie met de pastasalade, ze bevatten alle 2 bijna dezelfde ingrediënten.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *