Eindelijk is het er eens van gekomen om zelf wortelcake te bakken. In veel recepten wordt er op de wortelcake nog een laagje glazuur gesmeerd. Ik vind dat persoonlijk niet nodig en te zoet. De walnoten en zeste van citroen geven een verrassende toets aan deze cake.
Ingrediënten voor 1 cake
- 170 g geraspte wortelen
- 100 g boter
- 2 eieren
- 110 g suiker
- 150 zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bicarbonaat
- 10 walnoten, fijngehakt
- zeste van 1/2 citroen
Werkwijze:
- Klop de eieren en de suiker tot een luchtige witte crème
- Voeg bakpoeder en bicarbonaat toe
- Voeg nu één voor één de boter, bloem, wortelen, walnoten en zeste van citroen toe
- Meng goed tot je een egaal beslag bekomt
- Bak de cake gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
Zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en natriumbicarbonaat? Hoe luchtig moet het worden… Mag gewone bloem met een ietsjes meer van die rijspoedertjes ook? Ach, ik weet het antwoord eigenlijk wel en ik ga dit recept een der komende dagen eens proberen, maar dan met pecannoten.
Hoi Kees,
Gewone bloem met iets meer bakpoeder is natuurlijk ook oke.
Laat me zeker weten hoe het resultaat met pecannoten is. Veel succes !!
Kris
Dit weekend gemaakt. Lekker! Malse cake, ziet er leuk uit door de oranje spikkels erin en de bijt van de noten maakt het nog lekkerder.