Restaurant belevingen

Restaurant De Godevaart – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Lees hier het nieuw artikel over De Godevaart


Dave De Belder & Tamara Verley – Diner – 12/02/2014
Sinds ik had gelezen dat Dave De Belder ervaring opdeed bij Jonnie Boer (De Librije***) en El Celler de Can Roca (Nr1 van de wereld) stond dit restaurant al erg lang op mijn wish-list.
Dave gebruikt graag State-of-Art technieken (distilleren, koud frituren & Vacuüm garen). Deze technieken gaan hand in hand met topproducten uit de gehele wereld. De combinatie van deze  keukentechnieken en top producten zorgen voor innoverende gerechten met een juist smaakprofiel.
Voor Dave is eten en koken een voortdurende ontdekkingstocht. Dit proefden we zeker in zijn gerechten. Elk bord is een ontdekkingsreis vol aangename smaken en structuren. Gerechten met pit en passie.

Het restaurant is ondergebracht in een monumentenpand in het hart van onze Scheldestad op een steenworp van de Grote Markt. Het huiselijk interieur met oog voor authenticiteit geeft een warm, rustgevend en los gevoel. De bediening word verzorgd door een vrouwelijke brigade met Tamara, de vrouw van Dave. Samen zorgen ze voor een vlotte, joviale service waarbij niet wordt ingeboet op de nodige klasse. Ook Dave komt regelmatig uit zijn keuken om de gerechten voor te stellen. Iets wat wij alvast zeer kunnen appreciëren.

De spijskaart is eerder beknopt (5 voorgerechten & 5 hoofdgerechten). De aandacht gaat dan ook vooral naar de menu’s van 3 tot 7 gangen. De 3-gangen menu is enkel beschikbaar van Dinsdag tot en met Vrijdag middag. Het is dan ook van deze menu dat wij ontzettend hebben genoten.
Beginnen deden we met een heerlijk glaasje Crémant de bourgogne. Vanaf het begin weet Dave ons te verrassen met verschillende amuses.

 

Boterhammetjes in de zandbak (foto Be-Gusto)
Antwerpse boterham met varkenskop en mosterd 

 

Krokantje van kip, chili mayonaise en oude kaas 

 

Krokantje met crème van rauwe amandel en tonijn uit de Middellandse zee met calamansi 

 

Gefrituurde schil van aardpeer, opgevuld met een crème van aardpeer met truffel

Aan de ene kant van de tafel bestond het voorgerecht uit Carpaccio van licht gerookt Chianina rund. Geserveerd met linzenkiemen, appel, witloof, haringkuit en thee van krab.

Voor mij bracht Dave krokante varkensnek, aioli, luchtig ei, mosterdzaad en een jus van mosterd.

De voorgerechten werden begeleid met een heerlijk glaasje witte wijn:
Domaine La Grange Tiphaine – Clef de Sol Montlouis sur Loire – Chenin Blanc – 2010

Voor de hoofdgerechten had de keukenbrigade een stukje Deense kabeljauw voorzien, Geserveerd met handgepelde Zeebrugse garnalen, krokantje van kabeljauw afgewerkt met een thee van gefrituurde garnalen.

Omdat ik geen liefhebber ben van zeevruchten bracht Dave een creatie tussen Waygu beef en Rubia Gallega. Afgewerkt met bulgar, artisjok, Parmezaan en een jus van gebrande ui. Bij dit gerecht koos ik voor een glaasje Rodano Chianti Classico Riserva – Viacosta – Sangiovese – 2007

Het ene dessert bestond uit een combinatie van koffie, yoghurt en Bergamot. 

Het andere dessert was de herfst creatie waar ik op hoopte. Mousse van cepes en chocolade, sponge van pistache, gel van mandarijn en ijs van sherry azijn. Een prachtige creatie met een unieke smaak samenhang.

 

Bij de koffie werden we nog verwend met enkel zoetigheden
Madeleine met 5 kruiden

 

Bonbon van kokos en rum
Bonbon met zoute karamel

Dave en zijn keukenbrigade weet ons volledig te overtuigen. Onze hoge verwachtingen zijn niet alleen ingevuld, ze zijn ineens overtroffen. Not my favorite restautant @ Antwerp, Just my favorite restaurant. Ik zeg wel eens dat het plaatje klopt. In dit restaurant klopt echt alles. Dave weet de moleculaire keuken juist te doseren waardoor de gerechten uitdagend en enorm creatief zijn. Tamara en de bediening verzorgen dit geweldig diner met een juiste dosage tussen een losse, vriendelijke, en professionele bediening met de nodige klasse. Waar Michelin die ster laat snappen we echter niet. Ster of niet, Wij zijn fan en kijken nu al uit naar ons volgende bezoek aan De Godenvaart.

“Ik probeer met gevoel voor precisie, verfijning en compositie eigentijdse en verrassende smaakassociaties voor onze gasten te creëren.” 
Dave de Belder

De Godevaart
Sint Katelijnevest 23
2000 Antwerpen
03 231 89 94
Reserveer online

Gault&Millau 15/20 / 2 Koksmutsen
Michelin ’14: comfort: 2 vorken
WBP stars: 78 Punten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *