Restaurant belevingen

Be Burger – Zaventem

Print Friendly, PDF & Email

Topchef Roland Debuyst en Sébastien de Messemaeker lanceren in Zaventem het eerste “Be Burger” restaurant.

Be Burger openden op 7 December 2015 in de luchthavengemeenten Zaventem. Dit op een boogscheut van Brussel, het hart van Europa, de smeltkroes van internationale smaken en kleuren. Het restaurant bevindt zich in het gebouw van de vroegere Stockmansmolen. Een uniek pand dat dateert uit de dertiende eeuw. Het is de enige nog bewaarde watermolen van Zaventem.

BE_Burger_-®Adriaan Van Looy_10

Met hun nieuwe concept willen ze aan een groot deel van de wereld hun kruidige en smaakvolle hamburgers serveren met invloeden uit de hele wereld. Ze willen met “Be Burger” de populaire hamburger uit zijn traditionele jasje halen en met vlees van topkwaliteit (Black Angus beef) aan betaalbare prijzen de wereld verleiden. Het internationale karakter wordt ook weerspiegeld in de menukaart: de namen van de Be Burgers verwijzen naar steden met een internationale luchthaven: Brussels, Tokyo, Val Thorens, Ibiza, Colombo, Oslo, Cancun, enz. Aan het vlees van topkwaliteit en de betaalbare prijzen zal misschien nog wat gesleuteld moeten worden.

BE_Burger_-®Adriaan Van Looy_1

Aan tafel met Belgian Taste Buds en Be Gusto gingen we voor de full burger experience. Bij een glas wijn en een pilsje kwamen de eerste drie starters aan tafel. Alle drie geserveerd met huisbereide barbecuesaus. Nadien verschillende burgers met side-dishes en frieten en afsluiten met een burger dessert. Thanx to Adriaan voor de knappe foto’s (Foto credits / copyright Adriaan Van Looy)

Gerookte uienbeignets (€5.00)
Chicken nuggets (€5.00)
Parmezaankroketten (€6.00)BE_Burger_-®Adriaan Van Looy_2

In eerste instantie was het moeilijk kiezen uit de 12 verschillende burgers die op de kaart stonden. Uiteindelijk werd er gekozen voor de Cancun en Tokyo. De hamburger van de Cancun werd optioneel gewijzigd in de wagyu versie (+ € 5.00). Toen de beeper afging stonden onze burgers, frietjes (+ € 3.00) en enkele side dishes (+ € 3.90) klaar een het doorgeefluik.

CANCUN (CUN):
GUACAMOLE / CHEDDAR / RODE UI / JALAPEÑOS / PAPRIKA / TOMATEN / ICEBERGSLA / BEARNAISESAUS (€12.50)

BE_Burger_-®Adriaan Van Looy_5

TOKYO (TYO):
WAGYU RUNDSVLEES / RODE UI / WASABI / ICEBERGSLA / WAKAME / SESAMZAAD / TOMATEN / SPIEGELEI / YAKITORI SAUS / SAUS (€17.50)BE_Burger_-®Adriaan Van Looy_3

Onze voorkeur ging uit naar de Tokyo Burger. Toch kwam de smaak van de burger niet tot zijn recht tussen alle ingrediënten die in het broodje zaten. Buiten het broodje en de burger zitten er nog 8 extra smaken tussen. Een beetje te veel van het goede. Na de burgers werd er nog gekozen voor een dessert. Benieuwd hoe ze het Be Burger dessert gaan serveren. Spijtig genoeg had deze presentatie niets meer te maken met het burger concept

“BE BURGER” Panna cotta – Cuberdon – Browny (€6.00)BE_Burger_-®Adriaan Van Looy_8

Vanille-ijs “SOFT ICE” Brownie (€5.00)BE_Burger_-®Adriaan Van Looy_9

Be Burger
Hector Henneaulaan 164
1930 Zaventem
Telefoon: 02 725 30 03
Open van maandag tot zaterdag van 11u00 tot 22u00

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *