NESPRESSO reist naar Rwanda en Mexico voor haar gloednieuwe Limited Edition capsules. Twee unieke werelden, twee uitstekende koffies, één in expertise: UMUTIMA wa Lake Kivu uit Rwanda en TANIM de Chiapas uit Mexico. Twee nieuwe koffie soorten, dat betekend ook twee nieuwe cocktail/mocktail recepten:
Caffé Margerita.
TANIM de Chiapas: Een zoet evenwicht tussen de zijdezachte textuur en de aroma’s van geroosterd brood met een toetsen van noten.
Ingrediënten:
- 40 ml espresso koffie (Nespresso-capsule TANIM de Chiapas)
- 2 cl agavesiroop
- 4 cl vers limoensap
- Gecrushed ijs
- 5 ijsblokjes
- Zest van limoen voor decoratie
- Zout om de helft van het glas te decoreren
Doen:
- Koel het glas met gecrushed ijs. Wanneer het glas fris aanvoelt, verwijder je het ijs.
- Pers het sap van 1 verse limoen en meng het met 2 cl agavesiroop.
- Giet alles in een shaker met 5 ijsblokjes en schud stevig.
- Breng zout aan op de helft van de glasrand en vul het glas met 2 lepels gecrushed ijs.
- Giet je mix in het glas bij het ijs.
- Neem 40 ml TANIM de Chiapas en shake zorgvuldig met de ijsblokjes.
- Wanneer de koffie koud is, giet je alles voorzichtig in het glas bovenop de mix.
- Versier met zest van limoen.
Long drink met koriander
UMUTIMA wa Lake Kivu: Een verfrissende combinatie van een zachte textuur met fruitige toetsen en een verrassend delicate afdronk.
Ingrediënten:
- 40 ml espresso koffie (Nespresso-capsule UMUTIMA wa Lake Kivu)
- 8 cl ananassap
- 1,5 cl limoensap
- 2 cl suikersiroop
- 5 medium blaadjes verse koriander
- Gecrushed ijs om het glas te vullen
- Ijsblokjes om de koffie te koelen
- Enkele blaadjes verse koriander voor decoratie
Doen:
- Koel het glas met ijs. Wanneer het glas fris aanvoelt, verwijder je het ijs.
- Giet 1,5 cl vers limoensap in een shaker, voeg er 8 cl ananassap aan toe, 2 cl suikersiroop en 5 medium blaadjes verse koriander.
- Shake alles zorvuldig met 6 of 7 ijsblokjes.
- Vul het glas opnieuw met gecrushed ijs en voeg er de mix aan toe.
- Shake vervolgens 40 ml UMUTIMA wa Lake Kivu met 4 ijsblokjes in de shaker.
- Gebruik een theelepel om de koffie voorzichtig in het glas met de mix te gieten.
- Versier met verse korianderblaadjes.