Dranken & Cocktails

Nespresso cocktails: Caffé Margerita & Long drink met koriander

NESPRESSO reist naar Rwanda en Mexico voor haar gloednieuwe Limited Edition capsules. Twee unieke werelden, twee uitstekende koffies, één in expertise: UMUTIMA wa Lake Kivu uit Rwanda en TANIM de Chiapas uit Mexico. Twee nieuwe koffie soorten, dat betekend ook twee nieuwe cocktail/mocktail recepten:

Caffé Margerita.

TANIM de Chiapas: Een zoet evenwicht tussen de zijdezachte textuur en de aroma’s van geroosterd brood met een toetsen van noten.

Mexico_Margerita

Ingrediënten:

  • 40 ml espresso koffie (Nespresso-capsule TANIM de Chiapas)
  • 2 cl agavesiroop
  • 4 cl vers limoensap
  • Gecrushed ijs
  • 5 ijsblokjes
  • Zest van limoen voor decoratie
  • Zout om de helft van het glas te decoreren

Doen:

  1. Koel het glas met gecrushed ijs. Wanneer het glas fris aanvoelt, verwijder je het ijs.
  2. Pers het sap van 1 verse limoen en meng het met 2 cl agavesiroop.
  3. Giet alles in een shaker met 5 ijsblokjes en schud stevig.
  4. Breng zout aan op de helft van de glasrand en vul het glas met 2 lepels gecrushed ijs.
  5. Giet je mix in het glas bij het ijs.
  6. Neem 40 ml TANIM de Chiapas en shake zorgvuldig met de ijsblokjes.
  7. Wanneer de koffie koud is, giet je alles voorzichtig in het glas bovenop de mix.
  8. Versier met zest van limoen.


Long drink met koriander

UMUTIMA wa Lake Kivu: Een verfrissende combinatie van een zachte textuur met fruitige toetsen en een verrassend delicate afdronk.


Rwanda_CorriandeIngrediënten:

  • 40 ml espresso koffie (Nespresso-capsule UMUTIMA wa Lake Kivu)
  • 8 cl ananassap
  • 1,5 cl limoensap
  • 2 cl suikersiroop
  • 5 medium blaadjes verse koriander
  • Gecrushed ijs om het glas te vullen
  • Ijsblokjes om de koffie te koelen
  • Enkele blaadjes verse koriander voor decoratie

Doen:

  1. Koel het glas met ijs. Wanneer het glas fris aanvoelt, verwijder je het ijs.
  2. Giet 1,5 cl vers limoensap in een shaker, voeg er 8 cl ananassap aan toe, 2 cl suikersiroop en 5 medium blaadjes verse koriander.
  3. Shake alles zorvuldig met 6 of 7 ijsblokjes.
  4. Vul het glas opnieuw met gecrushed ijs en voeg er de mix aan toe.
  5. Shake vervolgens 40 ml UMUTIMA wa Lake Kivu met 4 ijsblokjes in de shaker.
  6. Gebruik een theelepel om de koffie voorzichtig in het glas met de mix te gieten.
  7. Versier met verse korianderblaadjes.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *