Lasagne met pompoen, spek en kalkoen
Hoofdgerechten, Recepten

Lasagne met pompoen, spek en kalkoen

We hadden dit jaar heel wat butternut pompoenen in onze tuin. We blijven dus nog even recepten met pompoen maken. Hier maken we een heerlijke lasagne met geroosterde pompoen en een smeuïge bechamelsaus met blokjes kalkoen en spek. Een heerlijke winter lasagne dus.

Nodig voor 2 personen

  • 250 g kalkoenfilet
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 butternut
  • 9 lasagnevellen
  • 100 g gemalen kaas
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 600 ml melk
  • peper, zout en nootmuskaat

Doen

  • Snijd de butternut in plakken van ongeveer 1/2 cm
  • Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier
  • Bak deze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Snijd de kalkoekfilet in blokjes
  • Bak de blokjes kalkoen en spekblokjes in een ruime pan
  • Smelt in een kookpot 60g boter, als deze gesmolten is voeg je 60g bloem toe
  • Roer goed met een houten lepel totdat je een homogene massa hebt
  • Stoof dit even zachtjes aan op het vuur (zo verdwijnt de bloem-smaak)
  • Voeg af het vuur de melk toe, en breng terug aan de kook
  • Laat de saus even pruttelen, en zet daarna het vuur uit
  • Voeg de gebakken blokjes kalkoen, spek en 50 gr Parmezaanse kaas toe
  • Roer goed onder elkaar
  • Breng  de saus verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat
  • Wissel de laagjes saus en lasagnevellen af in een ovenschotel (maak 3 lagen lasagnevellen)
  • Maak in het midden een laag met de geroosterde pompoen
  • Sluit af met een laagje witte saus met kalkoen
  • Strooi er gemalen kaas over
  • Bak gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *