Blog

5 redenen waarom inductiekoken je kookervaring verbeterd

Print Friendly, PDF & Email

ADVERTENTIE – Meer en meer mensen kiezen voor inductiekoken. Bijna de helft van de nieuw verkochte kookplaten is een inductieplaat. Dit is logisch, omdat koken op elektriciteit de toekomst is. Het is handig, veilig en makkelijk schoon te maken. In Nederland stappen we geleidelijk over van gas naar andere energiebronnen. In sommige buurten blijft er misschien gas beschikbaar, maar veel huizen zullen geen gasaansluiting meer hebben. De inductie kookplaat consumentenbond gebruikt elektriciteit en is energiezuinig, een prima vervanging voor het traditionele gasfornuis. Hier zijn 5 redenen waarom inductiekoken je kookervaring verbetert.

Snel en precies

Een groot voordeel van inductiekoken is hoe snel je ermee kunt koken. Inductieplaten warmen je pannen veel sneller op dan gas- of keramische kookplaten. Hierdoor hoef je minder lang te wachten tot je pan warm is. Super handig dus als je haast hebt of een druk leven leidt. Daarnaast kun je met inductie de temperatuur heel nauwkeurig regelen. Je kunt de warmte precies zo instellen als je nodig hebt. Het wordt dus makkelijk te sudderen, bakken of grillen. Hierdoor kun je je eten elke keer weer perfect maken!

Veilig koken

Daarnaast is inductiekoken gewoon veel veiliger. Omdat de inductieplaat zelf niet heet wordt, maar alleen de pan opwarmt, verklein je de kans op brandwonden en ongelukken in de keuken. Ook is er geen open vuur. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over gaslekken. Als je de pan van de inductieplaat haalt, gaat deze automatisch uit: extra veilig dus!. Dit maakt inductiekoken heel geschikt voor gezinnen met kinderen of voor wie extra veiligheid in de keuken belangrijk vindt. Welke inductiekookplaat bij jou past, is afhankelijk van je behoeftes. Vergelijk eens een aantal om de beste keuze te maken.

Gemakkelijk schoon te maken

Inductiekookplaten zijn heel makkelijk schoon te houden. Doordat er geen vlammen zijn en de plaat zelf niet echt heet wordt, krijg je geen aangekoekte etensresten of verbrandingsvlekken. Meestal is een vochtige doek met wat afwasmiddel al genoeg om de plaat schoon te maken. Dit maakt het schoonmaken niet alleen sneller, maar zorgt er ook voor dat je kookoppervlak er steeds netjes uitziet.Op die manier behoud je de hygiëne in je keuken.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *